НАРЕДБа о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) на подручју општине Братунац

Аутор Рада Веселиновић дана .

Број: 02-020-153-6/20
Дана, 25.06.2020.год
На основу члана 22.Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама („Службени Гласник Републике Српске“ бр.121/12 и 46/17), члана 43. Закона о заштити становништва од заразних болести („Службени Гласник Републике Српске“ бр.90/17), члана 59. и 82. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске„, број: 97/16 и 36/19), чл.67. Статута општине Братунац ( Службени Гласник општине Братунац бр.10/2017), те на основу Одлуке о проглашењу ванредне ситуације за територију Републике Српске (“Службени Гласник РС“ бр.25/20), на основу тачке 9. Закључка Републичког штаба бр.45-1/20 од 23.06.2020.године и Одлуке штаба за ванредне ситуације Братунац од 25.06.2020.године, Начелник општине доноси:
Н  А  Р  Е  Д  Б  У
о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) на подручју општине Братунац
Члан 1.
Ограничава се рад од 06,00 до 23,00 часа у периоду до 06.07.2020. године сваким радним даном и у дане викенда и то:
- Угоститељским објектима за исхрану, пиће и смјештај 
- Угоститељским објектима за исхрану и пиће са сједиштем у мјесту Красанпоље,локалитет Рајска плажа
- Приређивачима игара на срећу
Члан 2.
За трговинске и занатско предузетничке радње примјењује се радно вријеме прописано Одлуком о одређивању радног времена трговинским и занатско предузетничким радњама на подручју општине Братунац („Службени Билтен општине Братунац“ бр.7/2011). 
Члан 3.
Рад у субјектима из члана 1.  и 2. организовати уз обавезно предузимање мјера прописаних у Упутству ЈЗУ “Институт за јавно здравство Републике Српске“ за спречавање појаве и ширења COVID-19 болести на радном мјесту.
 
Члан 4.
Забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту и у затвореном простору до 06.07.2020.године.
Забрањују се сва организовања прослава у угоститељским објектима и на отвореном простору на подручју општине Братунац до 06.07.2020.године.
За све оно што није регулисано овом Наредбом примјењиваће се мјере прописане одредбама Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације бр.45-1/20 од 23.06.2020.године.
Члан 5.
Задужује се Одсјек за инспекцијске послове и Комунална полиција да у провођењу ове наредбе обезбједи поштовање исте од стране напријед наведених субјеката.
Члан 6.
О извршењу задатака из ове Наредбе, органи из члана 5. Ове наредбе, свакодневно ће извјештавати Општински  штаб за ванредне ситуације.                              
Члан 7.
Даном доношења ове Наредбе ставља се ван снаге Наредба бр.02-020-153-5/20 од 11.06.2020.године.
.
Члан 8.
Ова наредба ступа на снагу даном доношења и биће објављена у „Службеном гласнику општине Братунац“
                                                                                                                                                 Командант штаба
                                                                                                                                            НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ
                                                                                                                                Млађеновић Недељко, дипл.инж.маш.с.р.
 

СКУПШТИНА УСВОЈИЛА ИЗВЈЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЗА ПРОШЛУ ГОДИНУ

Аутор Рада Веселиновић дана .

SO Bratunac 24.jun
 
У Братунцу је јуче одржан наставак сједнице Скупштине општине Братунац на којој су одборници усвојили Извјештај о извршењу буџета општине за 2019.годину. 
Прошлогодишњи буџет планиран је у износу 8.404.505 КМ, а остварен је у проценту 91 одсто. Скупштина је донијела одлуку о измирењу буџетских обавеза пренесених из 2019.године.
 
На јучерашњој сједници, на лични захтјев, разријешена је дужности предсједница Одбора за жалбе општине Братунац Милијана Миловчевић, а за вршиоца дужности предсједника тог Одбора именована је Нада Симић.
 
Скупштина је донијела одлуке о расписивању конкурса за избор предсједника Одбора за жалбе и избор комисије за провођење тог конкурса.
 
Одборници су донијели Одлуку о куповини земљишта у братуначком насељу Реповац за изградњу инфраструктуре система за наводњавање.
 
Прије разматрања извјештаја о раду за прошлу годину предузећа и установа чији је оснивач општина дата је пауза, након које се већина одборника није вратила у салу. Сједница Скупштине општине је прекинута, а одборници ће бити обавјештени када ће бити настављен њен рад. 

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

Аутор Рада Веселиновић дана .

NVO POTPISIVANJE UGOVORA
 
Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић потписао је данас уговоре са представнцима 13 локалних невладиних организација, које ће добити средства из буџета ове општине за реализацију пројеката одобрених у оквиру  Јавног позива организацијама цивилног друштва/невладиним организацијама за предају приједлога пројеката бр.02-020-189/20, објављеним 06.05.2020.год. 
 
Пројекти укупне вриједности 163.038,62 КМ биће реализовани  у периоду од почетка јула  до краја календарске 2020.године. Реализацијом одобрених пројеката  допринијеће се  бољим условима живота у општини Братунац.
 
"Општина сваке године планира средства за ту намјену. Ово је стимулација за функционисање невладиних организација у Братунцу и пружање финансијске подршке идејама које имају, а које не може да ријеши општинска администрација", рекао је Млађеновић који је, обраћајући се новинарима, нагласио да је веома задовољан досадашњим радом  невладиних организација на подручју Братунца и Сребренице, које  су заједно имплементирале бројне пројекте.
 
Он је рекао да ће невладине организације и у наредном периоду имати подршку општине Братунац, јер њихови пројекти доприносе побољшању услова живота, развоју пољопривреде, културе, туризма и другог. 
 
Пројекти који ће се финансирати из буџета општине Братунац могу се погледати на овом линку: https://opstinabratunac.com/index.php/ostalo/vijesti/1395-dlu-r-sp-d-li-sr-ds-v-z-fin-nsir-nj-pr-rg-niz-ci-civiln-g-drus-v
 

У БРАТУНЦУ НЕМА НОВОЗАРАЖЕНИХ ВИРУСОМ КОРОНА, НИЈЕ БИЛО ПОПЛАВА

Аутор Рада Веселиновић дана .

 
Штаб за ванредне ситуације у Братунцу разматрао је данас тренутну епидемиолошку ситуацију и стање на подручју ове општине везано за обилне падавине, које су проузроковале штете од поплава у окружењу, изјавио је новинарима послије сједнице штаба начелник ове општине Недељко Млађеновић. Он је истакао да у Братунцу нема нових случајева заразе вирусом корона и да на подручју ове локалне заједнице није било штета од поплава.
 
-Нема новозаражених вирусом корона. Сва лица, од 28 тестираних, су негативна а током сутрашњег дана биће познати резултати још пет лица која су тестирана, рекао је Млађеновић додајући да се морају поштовати мјере заштите и да , због укупне  ситуације у Републици Српској и шире, очекује враћање неких мјера заштите становништва од вируса корона.
 
Говорећи о поплавама у сусједним општина, он је нагласио да је за Братунац веома важно што је у последњих десетак година много урађено на регулацији рјечних корита, која су проширена и продубљена.
"Корито ријеке Крижевице регулисано је од границе са сребреничком општином скоро до ушћа у Дрину. Тако уређено могло је да прими дупло већу количину воде и што је посебно важно, сав отпад који је носила вода остајао је у таложној јами", појаснио је Млађеновић додајући да, захваљујући  уређеним коритима Глоговске и Кравичке ријеке нису забиљежене штете од поплава на подручјима кроз које протичу.
 
Према његовим ријечима, једини проблем је што није уређено корито ријеке Јадар, која протиче кроз Коњевић Поље. 
"Захваљујући члановима Савјета те мјесне заједнице и грађанима, обезбијеђене су вреће са пијеском и на тај начин заштићена сва мјеста која су била угрожена дотоком великих количина воде ријеком Јадар. Данас је смањен водостај и након стабилизације ситуације предузећемо све мјере да се прошири и уреди корито те ријеке", поручио је Млађеновић.
 
Он је рекао да је Општински штаб за ванредне ситуације данас донио закључак да се од надлежних органа тражи да се на одговарајући начин ријеше одводни канали и пропусти  на реионалним и магистралним путевима кроз Братунац.
 
Штаб је на данашњој сједници разматрао и тренутну ситуацију у сусједној општини Љубовија, која је претрпјела велике штете од поплава. 
"У току прошле ноћи поплављено је око 700 домаћинстава и порушена два важна моста. Општина Братунац ће дати на располагањесве расположиве ресурсе, како бисмо помогли  општини Љубовија и њеним становницима да ријеше новонастале проблеме и ублаже штете које су проузроковане поплавама", поручио је братуначки начелник Недељко Млађеновић.
 

У БРАТУНЦУ УБЈЕДЉИВА ПОБЈЕДА СНС-а

Аутор Рада Веселиновић дана .

Srednjoškolski centar izbori

Средњошколском центру у Братунцу јуче је први пут организовано гласање за парламентарне и локалне изборе у Србији. Од  355  гласача који су уписани у бирачки списак, своје гласачко право по основу двојног држављанства, искористила су 344 бирача из братуначке општине, или 96, 9 %.
 
Највише гласова, укупно 303 или 88,08% добила је Српска напредна странка (СНС) Александра Вучића, док су све остале политичке партије из Србије добиле 41 глас.
"Овакав резултат и подршка грађана Братунца СНС-у је очекивана, због свега што  је Влада Србије учинила за Републику Српску  и Братунац, кроз реализацију многих пројеката који доприносе развоју општина Братунац и Љубовија, као и ширих регија", рекао је новинарима начелник општине Недељко Млађеновић.
 
Он је навео да је средствима Владе Србије изграђен мост на Дрини „Братољуб“ и омогућена реконструкција бројних школских објеката у Српској. Влада Србије обезбиједила је и пола милиона евра помоћи за изградњу нове зграде општине Братунац.
 
Млађеновић је истакао да је за становништво Подриња веома важна и изградња тунела и ауто-пута од Љубовије до Ваљева и Лајковачке петље, као и изградња најсавременијег граничног прелаза и бесцаринске индустријске зоне у непосредној близини моста „Братољуб“. 
 

ДОО „ МАЛИНА- БРАТУНАЦ“ Албум

1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
Komunalci-oprema_3
logoMalina
OBRADA_ZEMLJISTA
OBRADA_ZEMLJISTA_2
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Пријатељи Сребренице"Ритам регије"

Пријатељи Сребренице"Видео журнал"

Слава ОпштинеНедељко Млађеновић

Уредници