БЕСПЛАТНА ПОДЈЕЛА САДНИЦА МАЛИНЕ

Glavna slika

Општина Братунац и ДОО "Малина-Братунац" данас су извршили подјелу 50000 садница малине сорте Виламет и Микер. Како истичу у предузећу "Малина-Братунац" циљ подјеле пољопривредним произвођачима јесте очување најзначајнијег привредног ресурса нашег подручја. Здравствени чист садни материјал, који је прошао сву неопходну фитосанитарну контролу, произвођачи ће искористити без икаквих трошкова накнаде за обнову и проширење постојећих, као и заснивање нових засада.

Начелник општине Лазар Продановић изразио је задовољство бројем произвођача малине који су се пријавили на Јавни позив за подјелу садног материјала.

"Изненађени смо интересом за подизањем и проширењем засада малине. Сматрамо да је подјела садница значајна подршка породицама које се тиме баве. Ово подручје је погодно за развој ове културе и општина Братунац ће настојати и даље пружати подршку у том смислу. С обзиром да се на Јавни позив пријавио велики број пољопривредних произвођача, планирамо да у наредном периоду извршимо подјелу још 20000 садница малине"- рекао је Продановић.