БРАНКО ТОМАШ ПРВИ МЕЂУ НАЈХРАБРИЈИМА

Glavna slika

Поводом обиљежавања великог хришћанског празника Богојављења, данас је у Братунцу у ријеци Дрини за Часни крст запливало 33 пливача, а први међу најхрабријима био је Бранко Томаш.

Двадесетпетогодишњи Бранко студира и ради у Новом Саду, а у овој традиционалној манифестацији учествује други пут.

-Много ми значи све ово, али сматрам да су сви момци који су запливали данас однијели побједу. Није важно да ли је неко први, други, трећи или пети, поручио је Томаш.

Друго мјесто освојио је Драган Обрадовић, док је треће мјесто освоји Његош Ћирковић. Најмлађи учесник ове традиционалне духовно - спортске манифестације је Данијел Симић.

Тринаеста по реду манифестација ,,Пливање за Часни крст” ове године окупила је до сада највећи број пливача. Организатори ове манифестације истичу да је ово прва година у којој је преко 30 пливача учествовало у пливању за Часни крст.

Пливању за Часни крст претходила је света литургија која је служена у православном Храму Успења пресвете Богородице, гдје је освештана богојављенска вода. Након литургије, литија је кренула ка братуначком одмаралишту ,,Рајска Плажа”, гдје је и одржано пливање за Часни крст.

За побједнике, али и све остале учеснике организатори су припремили пригодне награде.

Организатори ове традиционалне духовно - спортске манифестације су Српска православна црква у сарадњи са Општином Братунац, Еко рафтинг клубом “Рајска плажа” и ЈУ "Туристичка организација".