БРАТУНАЦ ПРВИ ПУТ У ПРОЈЕКТУ СПАЈАЊА ДЈЕЦЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ И СРПСКЕ

Glavna slika

Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији посјетио је данас општину Братунац. Он се састао са начелником Лазаром Продановићем, директорима основнх школа са подручја општине, свештеником Душаном Спасојевићем и запосленима у локалној самоуправи.

Општина Братунац, раније је донијела Одлуку о учешћу у пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске". Пројектом је предвиђен долазак 46 малишана са Косова и Метохије у општину Братунац, чији ће домаћини бити њихови вршњаци, ученици три братуначке основне школе

Начелник Лазар Продановић изразио је задовољсто што ће Братунац бити учесник овог пројекта и нагласио да ће локална самоуправа урадиће све да ова активност буде добро организована.

- Дјеца узраста од 10 до 15 година, биће наши гости у периоду од 22. до 29. јуна.Урадићемо детаљан програм. Усагласићемо га са представницима општине Звечане из које ће ученици три основне школе бити гости наших основаца и њихових родитеља. Изузетно је важно ово што господин Арлов ради, заједно са представницима Срба са Косова и Метохије. Кроз овај пројекат, дјеца ће стећи трајна пријатељства - рекао је Продановић.

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, изразио је захвалност свима који су показали спремност да учествују у овом, дванаестом по реду пројекту. Истакао је, да је до сада око 7000 дјеце и 650 просвјетних радника посјетило Републику Српску кроз овај програм.

- Ове године нам долази преко 650 српске дјеце, основаца у пратњи 80 просвјетних радника. Поносан сам што је Братунац у овом великом пројекту по први пут. Вјерујем да неће бити последњи пут. Данас је усаглашено да сва дјеца која дођу у Републику Српску, буду прво дочекана у Братунцу. Биће то симболично, да преко моста Братољуб, братска дјеца са Косова и Метохије дођу у братску Републику Српску и одавде оду у 14-15 локалних заједница широм Републике Српске које ће бити домаћини дјеци - истакао је Арлов.