ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Glavna slika

Одборници Скупштине општине Братунац изабрали су данас досадашњег потпредсједника Радислава Јовановића за предсједника овог парламента. На четвртој редовној сједници Скупштина је за потпредсједника изабрала Десимира Вулића, а Ивану Милановић за секретара СО Братунац.

Одборници су данас разријешили вршиоце дужности начелника одјељења Општинске управе, а именовали су начелнике ресорних одјељења. За начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности именована је Тијана Трнинић, за начелника Одјељења за Општу управу, Бранислава Мићића, а за начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове, Радована Петровића. Приједлог Конкурсне комисије да се за начелника одјељења за финансије именује Александар Зекић, није добио подршку одборника. 

Начелник општине Срђан Ранкић, у складу са Законом, предложио је да досадашњи вршилац дужности начелника тог одјељења и даље обавља Снежана Мариловић.

Након редовне скупштинске паузе одборници су наставили рад разматрањем тачака дневног реда које се, такође односе на персонална питања. Скупштина је разријешила вршиоце дужности директора јавних установа чији је оснивач Општина Братунац. За вршиоце дужности директора поново су изабрани : Нада Симић  ЈУ „Центар за социјални рад“,  Радован Петковић ЈУ „Дом културе“ и Снежана Стојановић ЈЗУ „Дом здравља“.  Одборници су подржали приједлоге да се за ВД директора ЈУ за предшколско васпитање и образовање „Радост“ именује Иван Томић, а за ВД  директора ЈУ „Туристичке организације“ Александар Стевић.

На данашњој сједници усвојене су предложене одлуке везане за експропријацију у сврху  изградње индустријске и слободне (бесцаринске) зоне, као и Одлука о утврђивању услова за изградњу пословних објеката у индустријској и бесцаринској зони.

Скупштина је донијела и Одлуку о расписивању јавног конкурса за избор и именовање директора и чланова управних одбора јавних установа чији је онивач Општина Братунац. Одборници су  усвојили и одлуке о именовању комисија за примопредају дужности директора јавних установа чији је оснивач Општина.

Поводом обиљежавања Дана општине Братунац одборници су усвојили Одлуку о додјели признања и награда Општине Братунац за  2021.годину.

Скупштина је једногласно усвојила  Извјештај о извршењу буџета општине Братунац  за период од 01.01.2021 – 30.06.2021 године.