НАЧЕЛНИК РАНКИЋ УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ДОБИТНИКЕ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

Glavna slika

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић уручио је данас новчане награде истакнутим братуначким основцима и средњошколцима, који су кроз ликовно и литерарно стваралаштво обиљежили школску славу Светог Саву.

Ранкић је захвалио ученицима на доприносу и честитао школску славу свим ђацима и просветним радницима, али и грађанима који данас славе. Он је истакао да су награђена укупно 24 ликовна и литерарна рада ученика братуначких школа.

-Из сваке школе награђено је по шест ђака. Битно је његовати ову традицију. Срби су увијек у пјесмама и причама изражавали своју љубав према Светом Сави. Његујући живу успомену на највећег српског просветитеља и заштитника школства чувамо српски језик, српско писмо и српску културу. Насљеђе које нам је оставио Свети Сава било је и остаће наш свјетионик. Зато смо данас ту да наградимо свако дијете које је својим радом сачувало успомену на Светог Саву, рекао је Ранкић.

Ранкић је подсјетио да је његов циљ да не остане незапажено ниједно дијете које је остварило успјех било да се ради о спорту, образовању или умјетности.

-Организовали смо разне пријеме и дочеке за нашу дјецу. Награђивали смо их и наставићемо. Чинимо све да нашу дјецу задржимо овдје. Град је увијек ту за њих. Улажемо у дјецу и омладину максимално колико можемо у оквиру различитих видова подршке, попут стипендија за ученике, бесплатног школског превоза, бесплатних уџбеника. Проширили смо и капацитета дјечијег вртића, уредили спортске терене, а имамо у плану још много тога, поручио је Ранкић.

Уручивању новчаних награда претходила је света литургија и ломљење славског колача у цркви Успења Пресвете Богородице.