ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ПОРФИРИЈЕ ДРУГИ ПУТ У БРАТУНЦУ

Glavna slika

У оквиру програма обиљежавања 31. године од страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу које је ове године планирано у суботу 1. јула 2023. године, част и задовољство нам је да Вас обавјестимо да нам и ове године у посјету долази Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије, који ће заједно са Његовим Високопреосвештенством Митрополитом дабро-босанским Хризостомом служити Свету Архијерејску Литургију, уз саслужење великог броја Архијереја Српске Православне Цркве.

Дочек Његове Светости планиран је за 09:00 часова ујутро испред братуначког храма, након чега ће уследити Литургија у порти Цркве у Братунцу.

Након обављене Литургије биће организована Литија до гробља у Братунцу гдје ће бити служен општи парастос свим жртвама Средњег Подриња и Бирча а након тога уследиће бесједа Његове Светости, обраћање званичника Републике Српске и Србије, те полагање цвијећа и одавање почасти пострадалим Србима код Спомен крста на гробљу.

И ове године комеморативни програм се одржава под називом ''Злочин без казне'' а јединствена духовна порука са овог скупа биће ''ДА ИХ НЕ ЗАБОРАВИМО !!!''.