ОПШТИНСКА УПРАВА БРАТУНАЦ ОРГАНИЗУЈЕ СИСТЕМАТСКУ ДЕРАТИЗАЦИЈУ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Glavna slika

 

У циљу заштите становништва од појаве ширења заразних болести које преносе глодари Општинска управа Братунац проводи систематску дератизацију на подручју општине Братунац у периоду од 16.09.2021. до 24.09.2021. године.

Систематском дератизацијом обухватај се: индивидулна домаћинства са пратећим објектима, стамбени фонд у друштвеном власништву-зједничке просторије, индивидуалне занатске, трговинске и угоститељске радње, објекти радних организација, објекти установа (школске, предшколске, културне и вјерске), зелене и друге површине, отворени канали и водотокови, канализациона мрежа и сви остали објекти и површине на подручју општине Братунац гдје постоји могућност присуства глодара.

Систематску дератизацију на подручју општине Братунац вршиће предузеће за санитарно еколошку заштиту, производњу, трговину услуге и промет „Санитарац“ из Власенице, које је одабрано за вршење ове услуге у складу са одредбама Закона о јавним набавкама. Ово предузеће ће припремити најквалитетније материјале за дератизацију у количини довољној за максималан успијех акције, а која неће еколошки нарушити човјекову околину, здравље људи и домаћих животиња.

Општина Братунац ће финансирати систематску дератизацију за комплет канализациону мрежу са свим шахтовима, све основне школе и средњу школу, обале Глоговске ријеке и ријеке Крижевице, објекат црвеног крста, зелене и друге јавне површине, Дом здравља Братунац, зграду Територијалне ватрогасне јединице Братунац, објекат Дома културе – просторије у власништву општине Братунац, као и остале површине и објектe којима газдује општина.

Остали корисници систематске дератизације сами ће сносити трошкове према важећем цјеновнику Предузећа за санитарно еколошку заштиту, производњу, трговину услуге и промет „Санитарац“ Власеница из Власенице.

Надзор над извођењем систематске дератизације вршиће надлежна инспекција Општинске управе Братунац.

Сви грађани, организације, предузећа и установе дужни су омогућити несметано вршење услуга на обавезној систематској дератизацији.

Све информације о систматској дератизацији могу се добити у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности Општинске управе Братунац у времену од 07,00 до 15,00 часова. Контакт тлефони: 056/411-097.