ПОСЈЕТА МИНИСТРА ШУЛИЋА ОПШТИНИ БРАТУНАЦ

Glavna slika

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић, данас је посјетио општину Братунац. На састанку коме је присуствовао и директор ЈУ Завод за запошљавање РС Мирослав Вујичић разговарано је о стању у нашој локалној заједници, а посебан акценат, стављен је на стање у области туризма, односно развоја и искоришћавања туристичких потенцијала ове општине.

Начелник Продановић упознао је госте са лошом финансијском ситуацијом коју је затекао приликом преузимања функције, али да је захваљујући помоћи Владе РС, општина дјелимично успјела да се опорави од ранијег лошег управљања. Истакао је, да је тренутно у фази реализације пројекат изградње индустријске и слободне (бесцаринске) зоне, изградње дјечијег обданишта, изградње тротоара ка многим мјесним заједницама, улица и др. Навео је да је ријека Дрина најљепше природно богатство ове општине, али уједно представља и неискоришћени туристички потенцијал и да је у том погледу, потребна помоћ и подршка ресорног министарства.

Министар Шулић захвалио је на позиву и истакао да ово министаратво у последњих пар година није много улагало у општину Братунац, али да ће настојати да се у будућности општина подржи, кроз разне видове манифестација, туризам и кроз повезивање са другим локалним заједницама.

Директор ЈУ ЗЗЗ РС Мирослав Вујичић, истакао је проблем неусклађености потреба тржишта рада и образовног система, те је неопходно у будућности радити на хармонизацији и усклађивању ова два сегмента.

Начелник Продановић и гости су након састанка присуствовали отварању 15. Међународног сајма пољопривреде, привреде и туризма "Дани малине - Братунац 2023".