СРЂАН РАНКИЋ ОСНОВАО ,,СРПСКИ НАРОДНИ ПОКРЕТ"

Glavna slika

У Братунцу је данас основан ,,Српски народни покрет" (СНП), нова политичка опција на челу са начелником општине Братунац Срђаном Ранкићем, који је на прошлим локалним изборима наступио као независни кандидат.

,,Српски народни покрет" (СНП) дјеловаће као политичка организација у Републици Српској, а основан је са циљем, како је рекао председник СНП-а, Срђан Ранкић, да окупи српски народ, да његује традицију, штити и чува српске националне интересе у Републици Српској.

- Велики број људи је тражио од мене да оснујем овакав покрет. Зато сам одлучио да уђемо у једну нову причу формирањем ,,Српског народног покрета". Оснивање покрета је симболично везано за 9. јануар, Дан Републике Српске, а данас ево прослављамо 30 година постојања Српске. Циљ нам је да окупимо омладину, да заједно чувамо Републику Српску и матицу Србију. Вријеме је! Идемо у нове побједе, поручио је Ранкић.

Ранкић је истакао да је од браће из Србије добио велику подршку за овај подухват, а то је потврдио и Душан Марковић, предсједник политичке организације ,,Права Србија". Делегација из Србије присуствовала је обиљежавању Дана Републике Српске у Бања Луци и Братунцу.

- Кад смо договарали доношење највеће заставе у Републици Српској и Србији, наш министар Петричевић, рекао је: "Однећеш заставу тамо где ће та застава да се цени и однећеш заставу која ће завршити тамо где јој је место, а то је на српском Газиместану. И тако сам ја упознао мог брата Срђана, и од тада смо ми пријатељи и браћа и то ће тако остати. Дошао сам да пружим подршку једином човеку који у Подрињу може нешто да промени, човеку који Братунцу жели добро. Ако Бог да, да после парламентарних избора овде у Братунцу славимо победу брата Срђе и улазак у парламент Републике Српске, закључио је Марковић.

 

Вријеме је!