УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ НОВИХ СТАНОВА ЗА 20 РАСЕЉЕНИХ ПОРОДИЦА

Glavna slika

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић, директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић и министар за људска права и избјеглице БиХ Милош Лучић свечано су данас, симболичним пресијецањем врпце, отворили нову зграду и уручили кључеве  станова за 20 расељених породица, које су у Братунцу користиле алтернативне смјештаје. Изградњу ових станова реализовала је Влада Републике Српске путем кредитног задужења, а у оквиру  пројекта за затварање колективних центара и алтернативних смјештаја путем обезбјеђења јавних стамбених јединица ЦЕБ 2.

-Општина Братунац је у овај пројекат укупне вриједности 1,7 милиона марака уложила 250.000 марака.  Успјешно смо реализовали овај пројекат и мислим да ће корисници имати у становима све што им је потребно, јер су опремљени, рекао је начелник Срђан Ранкић напомињући да је ова општина обезбиједила земљиште за градњу,  средства за израду пројекта и сву потребну документацију за ову зграду, за коју је обезбиједила и уређење приступне улице.

-Станарима овог новоизграђеног објекта  желим срећно усељење, дуг и пријатан боравак у новим домовима. Знам да сте дуго чекали овај тренутак и да преузимањем ових кључева рјешавате своје вишедеценијске стамбене проблеме, стога уживајте у удобности својих нових домова, рекао је Ранкић обраћајући се станарима новоизграђене зграде.

Усељење у нове станове честитали су директор Републичког секретаријата Љубо Нинковић и министар Милош Лучић. 

-Будућим корисницима желим добро здравље и срећу и да нам, кроз општинску управу, заједно са начелником помогнете да у наредним годинама рјешавамо проблеме стамбеног збрињавања и инфраструктурних пројеката, рекао је Нинковић који је навео да је Влада Републике Српске у посљедњих пет година уложила скоро 4 милиона марака за стамбено збрињавање у Братунцу. Лучић је најавио да ће до краја 2022.године бити затворени сви колективни и алтернативни смјештаји у Републици Српској. 

-Ова зграда је изграђена из кредитних средстава Развојне банке Савјета Европе. Влада Републике Српске је тим путем обезбиједила 1.450.000 КМ, а корисници станова су добили кућне апарате и намјештај, рекао је Лучић. Станови у новој згради су површине од 37 до 81 метар квадратни.