ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ЗА ОПШТИНСКУ ИЗБОРНУ КОМИСИЈУ БРАТУНАЦ

Glavna slika

У петак је у Сарајеву одржана постизборна конференција ''Општи избори 2022. године – изазови и научене лекције'', а у организацији Централне изборне комисије БиХ у сарадњи са Савјетом Европе и мисијом ОЕБС-а у БиХ.

Том приликом су додјељене Златне плакете за 4 најуспјешнијe општинске/градскe изборнe комисије у БиХ од укупно 143, а међу најбољима се нашла и Општинска изборна комисија Братунац која је у протеклом изборном и референдумском периоду и поред огромних проблема, притисака и изазова успјела све наведене процесе да спроведе на беспрекоран начин.

Златна плакета уручена је Предсједници ОИК-а Братунац г-ђи Ивани Милановић и њеном тиму, а приликом церемоније додјеле посебно је истакнут педантан и благовремен ангажман ове Комисије у свим изборним циклусима у општини Братунац, уз констатцију да су сви изборни процеси у братуначкој општини спроведени максимално професионално, уз поштовање свих законских и подзаконских процедура, те да је ова Комисија била изборно тијело са најмање уложених жалби и пријављених неправилности у читавој БиХ.

Г-ђа Ивана Милановић имала је част да модерира радом ЦИК-ове Радне групе која је током ове Конференције износила одређене приједлоге за измјене изборног закона у Босни и Херцеговини.

Подсјећамо, ОИК Братунац је у периоду од августа 2022. до фебруара 2023. године успјешно реализовала референдум о опозиву Начелника општине, редовне Парламентарне и предсједничке изборе у БиХ, те ванредне локалне изборе за Начелника братуначке општине, што представља огроман успјех у реализацији сложених организационих и процедуралних задатака.