БЕСПЛАТНО НАВОДЊАВАЊЕ ЗА МАЛИНАРЕ

Glavna slika

Произвођачи малина у братуначком крају претрпјели су прошле године велику штету изазвану градом који је умањио приносе рода за око 30-40%.


Подсјећамо да је највећи кривац за ову катастрофу био хеликоптер ЕУФОР-а због којег противградна заштита није могла дјеловати. Иако је било контаката између општине Братунац и високих званичника међународних снага у БиХ, поводом надокнаде штете узроковане неодговорним понашањем њених припадника (хеликоптер је био приземљен и без контакта са контролом лета), до данас ништа од тога није реализовано. Напомињемо да је премијер Владе Републике Српске, г-дин Радован Вишковић обећао помоћи произвођачима малине како би се умањила штета узрокована овом временском непогодом, међутим ни од тога ништа није било. Чини се да су, као и много пута до сада, то била само празна обећања како би се у том тренутку ублажило незадовољство малинара.

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић, желећи да помогне колико је у његовој моћи, донио је одлуку којом се због претрпљене штете на засадима малине у току 2021. године, настале услед елементарне непогоде (града) и смањеног приноса малине и добити, произвођачи малина на подручју општине Братунац у току 2022. год. ослобађају  плаћања трошкова за услуге наводњавања засада малина.

Трошкове услуга наводњавања у име произвођача малина плаћаће Oпштина Братунац из средстава буџетом предвиђених на позицији за развој пољопривреде и пружање стручне помоћи.

За извршење ове oдлуке задужују се ДОО „Малина“ Братунац, Одјељење за привреду и друштвене дјелатности и Одјељење за финансије Општинске управе Братунац.

 

Одлуку можете погледати и преузети ОВДЈЕ.