БРАТУНАЦ: РАЗРИЈЕШЕНИ ДУЖНОСТИ ЗАМЈЕНИК НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ БРАНИСЛАВ ТРИШИЋ И ПОТПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ДЕСИМИР ВУЛИЋ

Glavna slika

Одборници Скупштине општине Братунац данас су на седмој редовној сједници локалног парламента разријешили дужности замјеника начелника општине Бранислава Тришића и потпредсједника Скупштине општине Десимира Вулића.

На Скупштини је разматран приједлог, потписан од стране 13 одборника да се Тришић и Вулић опозову са функција које су обављали. Након тајног гласања Тришић је опозван са функције замјеника начелника са 17 гласова одборника, док је са 13 гласова опозван потпредсједник скупштине Десимир Вулић.

У писаном образложењу, између осталог, наводи се да су именовани избјегавали сарадњу са Скупштином и начелником.

На данашњој сједници, нова одборница у Скупштини општине Братунац Фадила Муминовић испред Странке демократске акције /СДА/, свечано је положила заклетву и преузела одборнички мандат. Она је на мјесто одборника у Скупштини дошла умјесто Фехима Смајловића.

Током данашњег засједања усвојени су извјештаји о раду Скупштине општине Братунац и начелника општине Братунац за протеклу годину, као и програм њиховог рада за ову годину. Усвојено је још неколико тачака, а међу њима је и план капиталних инвестиција општине Братунац за 2022. годину.

Због обимног дневног реда, предсједник Скупштине општине Братунац Радислав Јовановић, прекинуо је данашње засједање, рекавши да ће о наставку Скупштине јавност бити благовремено обавјештена.