БРАТУНАЦ УЗ ПОМОЋ СРБИЈЕ И СРПСКЕ ИДЕ НАПРИЈЕД: ВЕЛИКА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ ИНВЕСТИТОРА ЗА СЛОБОДНУ ЗОНУ

Glavna slika

Конференцијом у Привредној комори Војводине у Новом Саду, завршена је манифестација "Дани Српске у Србији", гдје је представљена могућност инвестирања у индустријску и слободну зону Братунац. 

Начелник је одржао одвојене састанке са представницима пет компанија из Србије и Српске који су изразили заинтересованост да инвестирају у Братунац. 

-Протекле седмице смо у Београду потписали меморандум о разумијевању са компанијом чије је матично сједиште у Републици Србији, а која је заинтересована да отвори свој производни погон у слободној зони на територији општине Братунац. Данас смо у Привредној комори Војводине у Новом Саду потписали још један меморандум о разумијевању и то је друга компанија са којом смо договорили да почну пословање у слободној зони у Братунцу, рекао је начелник Ранкић.

Он је истакао да значајан број представништва из Србије има своје пословање у ФБиХ, а не у Републици Српакој, те је испред општине Братунац свим привредним субјектима, који желе да имају представништво, обећао бесплатан пословни простор у Братунцу, гдје могу да изврше регистрацију свог представништва за територију Републике Српске и БиХ, напоменувши да се не ради о великим трошковима за општину Братунац.

-Поред тога имамо све што буде потребно, комплетну логистичку подршку, по питању правних, економских, нотарских услуга. Bећ имамо канцеларију, коју смо отворили да се помогне инвеститорима, који ће доћи на нашу територију да покрену привредне активности, појаснио је Ранкић. 

За крај обраћања медијима, начелник је позвао све заинтересоване инвеститоре да дођу у Братунац, како би заједнички обишли индустријску и слободну зону и увјерили се у могућности и повољности инвестирања у Братунац и Републику Српску.