МЕЂУНАРОДНА БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА "БЕОГРАД - БАЊАЛУКА" ПРОШЛА КРОЗ БРАТУНАЦ

Glavna slika

У оквиру друге етапе међународне бициклистичке трке "Београд - Бањалука" 175 бициклиста, данас је прошло кроз Братунац, који је био пролазни циљ трке, која је стартовала у Зворнику, а завршава се у Власеници.

Начелник општине Лазар Продановић захвалио је организаторима на прилици да Братунац буде домаћин трке.

- Веома сам захвалан директору трке "Београд - Бањалука" господину Владимиру Куваљи и комплетном организационом тиму. Ми ћемо настојати да традиоционално будемо домаћин ове активности. Веома би нас радовало уколико у наредном периоду будемо имали стартни циљ из Братунца. Потребно је створити још друге услове. Захваљујем се грађанима Братунца, ученицима основних и средње школе, полазницима вртића као и свим грађанима који су изашли да дају подршку овој значајној манифестацији. Бициклистичка трка је изузетна, симболична веза Београда и Бањалуке, Србије и Републике Српске - поручио је Продановић пред окупљеним братунчанима.

Трком су посебно били одушевљени наши најмлађи суграђани који су учеснике поздравили аплаузом.

Бициклисти су се вратили за Зворник, након тога возе према Шековићима, а у Власеници возе завршни круг. Наредни дан слиједи трка која ће се возити на рути Вишеград, Рудо, Соколац, Јахорина. Трка се завршава у недјељу, 21. априла, етапом од Добоја до Бањалуке.