МИНИСТАР ЋОРИЋ И НАЧЕЛНИК РАНКИЋ РАЗГОВАРАЛИ О РЈЕШЕЊИМА ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ ДО НОВОГ МОСТА

Glavna slika

Министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске Недељко Ћорић посјетио је данас Братунац, гдје је са начелником ове општине Срђаном Ранкићем разговарао о предстојећем отварању граничног прелаза код новоизграђеног моста "Братољуб“ и путној инфраструктури на територији ове локалне заједнице. 

-Отварањем моста долази до промјене режима саобраћаја, због веће фреквенције самог саобраћаја на подручју општине Братунац. Ми смо, са позиције Републике Српске, урадили све што је потребно за приступне путеве граничном прелазу, а сада ћемо морати да рјешавамо проблем путне инфраструктуре, због  обима промета саобраћаја, изјавио је новинарима министар Ћорић. Додао је да је на данашњем састанку разговарано и о рјешењима, које кандидује локална заједница.

-Сигурaн сам да је ово рјешење, које је предочио начелник општине, најидеалније за становнике, али и за учеснике у саобраћају. Оно неће допринијети само бољем, него и безбједнијем промету саобраћаја, оцијенио је Ћорић и истакао да је стим у вези, данас разговарао са Ранкићем и о рехабилитацији путног правца од Коњевић Поља до моста „Братољуб“ и изградњи двије кружне раскрснице.

Он је нагласио да је дио средстава за ту намјену планиран и да ће бити обезбијеђена  додатна средства, како би се на најбољи начин ријешила путна комуникација до граничног прелаза и моста, укључујући и изградњу обилазнице.

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић оцијенио је данашњи састанак успјешним.

-Све што смо договорили, министар је евидентирао. Радићемо на томе да у што скорије вријеме ријешимо битна питања, која се тичу путне инфраструктуре на територији општине Братунац, поручио је Ранкић.

Он је, обраћајући се новинарима послије састанка са министром Ћорићем, најавио отварање новог граничног прелаза „Братољуб“ до краја септембра, као и промјену категоризације пута Коњевић Поље – Братунац.

-То је сада магистрални пут и потребно је урадити одређене реконструкције. Разговарали смо данас и о обилазници, која је хитна и пријеко потребна да би се избјегао теретни саобраћај кроз град. У оквиру те обилазнице, која је већ испројектована, предвиђене су двије кружне раскрснице, рекао је Ранкић.

Након састанка, министар Ћорић и начелник Ранкић обишли су новоизграђени мост "Братољуб".