НАЧЕЛНИК БРАТУНАЦА ОДРЖАО ОБЕЋАЊЕ-ОД СЕПТЕМБРА ПРОШИРЕЊЕ КАПАЦИТЕТА ДЈЕЧИЈЕГ ВРТИЋА

Glavna slika

Прије два мјесеца, начелник општине Братунац Срђан Ранкић, обећао је проширење капацитета дјечијег вртића „Радост“. Тада је рекао да је план да се током љета изврши адаптација просторија у Основној школи „Вук Караџић“, како би исте биле намијењене пријему предшколаца и како би сва дјеца из Братунца имала могућност да крену у вртић већ у септембру.

У братуначкој ОШ „Вук Караџић“ ових дана почели су радови на реализација пројекта адаптације просторија. Начелник је након данашњег обиласка радова истакао да припреме за септембар теку по плану и да ће нове просторије бити уређене у складу са потребама малишана.

-Драго ми је што смо испоштовали временски рок, што се тиче почетка пројекта, тако да очекујемо да све буде спремно до септембра, како би сви малишани из Братунца коначно били равноправни. Годинама уназад постоји потреба за проширењем капацитета дјечијег вртића, јер родитељи пријављују много више дјеце од предвиђеног броја. Поред тога што ћемо обезбиједити просторије за вртић, планирано је да се окрече и освјеже све остале учионице и просторије, као и уређење школског дворишта и да се малишанима обезбиједи простор за игру на отвореном, рекао је Ранкић.

Братуначки начелник оцијенио је да је рјешење овог проблема један од најважнијих приоритета за овај град.

-Проширење капацитета је нужно док се не изврши изградња новог вртића, који ће бити смјештен на површини поред ОШ „Вук Караџић“. Још за вријеме политичке кампање, када сам представљао свој програм људима из Братунца, а док још увијек нисам обављао ову функцију, истицао сам да је потребно ријешити овај проблем и драго ми је што смо већ за кратко вријеме направили неколико корака напријед, истакао је начелник Ранкић.

Дјечији вртић „Радост“ почео је са радом 1981. године. Објекат је полумонтажног типа и дјелимично је реновиран 2007. године. То је једина институција у Братунцу која се бави васпитањем и образовањем дјеце од прве године живота до школског узраста.