НАЧЕЛНИК РАНКИЋ: ДУБОКО САМ УВЈЕРЕН ДА ЋЕМО У СУБОТУ БИТИ ПОНОСНИ ЈЕДНИ НА ДРУГЕ

Glavna slika

Поштовани грађани Братунца,

 

У суботу, 2. јула 2022. године, у нашем граду биће обиљежено 30 година од страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу који пострадаше у последњем Одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995.

У име Организационог одбора за обиљежавање страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу, а који чине начелници општина Сребреница, Братунац, Милићи, Власеница, Шековићи, Осмаци и градоначелник града Зворника, позивам вас да, у што већем броју, присуствујете парастосу за 3267 убијених Срба.

Годинама уназад годишњица страдања и парастос су се одржавали пред неколико стотина људи. Лично сам осјећао велику срамоту због тога. Ове године учинили смо све што је било у нашој моћи да тридесетогодишњицу страдања нашег народа обиљежимо на примјерен и достојанствен начин. Најављен је долазак неколико хиљада људи из општина у окружењу. Велики број високих званица из политичког и јавног живота Републике Српске, Србије и Црне Горе такође је најавио свој долазак.

Са нама ће ове године бити и Његова светост Партијарх српски г-дин Порфирије са архијерејима Српске Православне цркве који ће служити литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Братунцу.

Молим вас да на тренутак заборавимо све наше подјеле којима смо као народ често склони. Окупимо се сви заједно око 3267 мученика и помолимо за њихове душе. Нека наше јединство тог дана буде јасна потврда да су њихови животи били најбоље сјеме које смо положили у темеље Републике Српске, из којег су никли достојни потомци.

Дубоко сам увјерен да ћемо у суботу бити поносни једни на друге.

Још једном, хвала свима који су на било који начин помогли да обиљежавање 30 година од страдања нашег народа на овим просторима протекне достојанствено.

 

Начелник општине Братунац,

Срђан Ранкић

 

Субота, 2. јул 2022. године,

 

Братуначки храм:

08.00 часова - Света архијерејска Литургија уз началство Његове Светости Патријарха Српског господина Порфирија, Митрополита Дабробосанског господина Хризостома и више архијереја.

 

Градско и војничко гробље:

10.30 часова – Парастос и полагање вијенаца и цвијећа

 

Градски трг:

12.00 часова – Културно-умјетнички програм и обраћање званичника.