НАЧЕЛНИК РАНКИЋ НАЈАВИО НАЈМАСОВНИЈИ СКУП СРБА У БРАТУНЦУ

Glavna slika

У Братунцу ће 2. јула бити обиљежено 30 година од страдања Срба у средњем Подрињу и Бирчу, које су убили припадници такозване Армије БиХ у периоду од 1992. до 1995. године. Тим поводом, начелник општине Братунац Срђан Ранкић одржао је данас проширени састанак Организационог одбора на коме је најавио најмасовније окупљање Срба до сада на подручју ове општине.

Он сматра да ће засигурно ово окупљање остати запамћено у историји општине Братунац, али и у историји српског народа, као и то да ће традиција масовног окупљања бити настављена.

Начелник Ранкић је информисао присутне о досадашњим активностима које су реализоване, те представио планове везане за даљу организацију. Он је оцијенио да се овогодишње обиљежавање страдања Срба у средњем Подрињу и Бирчу разликује по много чему, али посебно истиче долазак Његове светости патријарха српског Порфирија, масовност догађаја и сарадњу са начелницима општина регије Бирач, са којима је претходно одржао неколико састанака.

-Све општине и град Зворник из наше регије, укључене су у овогодишње обиљежавање. Они ће такође одржати састанке са својим сарадницима и пружити максималну подршку у реализацији обиљежаваља 30 година од страдања Срба у средњем Подрињу и Бирчу, поручио је начелник Ранкић на данашњем састанку.

Ранкић је нагласио да овај скуп захтјева велику организацију.

-Имаћемо велики број редара који ће дочекивати људе из других општина и градова. Потребно је обезбиједити освјежење, храну, паркинг простор, као и смјештајне капацитете за званице. Пред нама је доста обавеза, али наш циљ је да оставимо утисак добрих домаћина и да сви ти људи дођу у нашу општину сваке наредне године и одају пошту свим страдалим Србима на овим просторима, појаснио је Ранкић.

На састанку је речено да ће угоститељи тога дана организовати свој рад без музике до 19.00 часова, о чему ће их благовремено обавјестити надлежне општинске службе.

Састанку су присуствовале старјешине Полицијске станице Братунац, локалне Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице, представници јавних установа, јавних предузећа, удружења и спортских клубова.