(НЕ)ЗАКОНИТА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНE ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ?

Glavna slika

На IX редовној сједници Скупштине општине Братунац дошло је до кршења процедуре којом се намјерава на незаконит начин изабрати ново руководство Скупштине и директори јавних установа, наводе одборници који су напустили данашње засједање.

Наиме, предсједник Скупштине општине Братунац Радислав Јовановић упутио је обавјештење одборницима локалног парламента у коме наводи да из здравствених разлога неће присуствовати данашњем засједању. Јовановић је уз то доставио и обавјештење љекара о привременој неспособности за рад. Због упражњености мјеста потпредсједника СО Братунац и немогућности да се засједање обави, одборници су одлучили да умјесто предсједника и потпредсједника Скупштином предсједава одборник Брано Ђурић, тврдећи да је њихова одлука у складу са законом.

Наставивши засједање, одборници су данас разријешили дужности предсједника СО Братунац, те на његово мјесто именовали одборника Јовицу Челановића, кадар СНСД. За потпредсједника су предложили и изгласали Раденка Милановића, кадар СДС. Одборници су разријешили дужности и директоре јавних установа и чланове управних одбора, иако су неки од њих на та мјеста именовани путем јавног конкурса. Након тога, локални парламентарци именовали су директоре јавних установа и чланове управних одбора из кадра СНСД, ДНС, УС, СПС и СДС.

Одборници СО Братунац одржали су данашњу сједницу без присуства начелника ове општине Срђана Ранкића, иако је Ранкић претходно најавио да ће у периоду одржавања сједнице бити одсутан због планираних састанака, везаних за развој општине Братунац. Он је поручио да ће изразити свој став о данашњим дешавањима по повратку са службеног пута.

У наредном периоду о (не)законитости данашње сједнице изјасниће се Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, када ће ова прича добити коначан епилог.