ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА

Glavna slika

Данас се широм свијета обиљежава Међународни дан особа са посебним потреба. Тим поводом, чланови Удружења родитеља хендикепиране дјеце и омладине "Лептир" уприличили су дружење на које су позвали и начелника општине Братунац, Срђана Ранкића.

Ранкић је изразио захвалност због позива, рекавши да ће се увијек радо одазвати позиву овог удружења, те да ће им и даље пружати сву несебичну подршку. Он је похвалио рад Удружења родитеља хендикепиране дјеце и омладине "Лептир", оцијенивши да су кроз разна такмичења, радионице и друге активности ова дјеца постала запажена у друштву и да је то од велике важности за једну локалну заједницу.

Пригодном дружењу присуствовали су и родитељи дјеце, који су са начелником подијелили дугогодишња искуства стечена у удружењу "Лептир", а након тога заједнички су погледали петоминутни видео у коме су представљене активности и дружење малишана. 

Начелник је члановима удружења честитао предстојеће новогодишње празнике и уручио поклоне, a затим су и малишани обрадовали поклонима начелника Ранкића. 

За крај, предсједница Удружења родитеља хендикепиране дјеце и омладине "Лептир", Жељка Катанић, изразила је захвалност због посјете начелника. 

- Захвални смо због посјете и добре сарадње са господином Ранкићем. Нажалост у претходних двадесет година наше удружење није имало подршку бившег начелника општине. Изузетна нам је част што данас имамо прилику да по први пут угостимо начелника општине Братунац у нашим просторијама. 

Удружење "Лептир" дјелује као једина организација ове врсте на подручју регије Бирач. Ово удружење окупља дјецу и омладину свих врста хендикепа. Дјеца и млади су старосне доби од 5 до 35 година, а тренутно удружење броји 276 чланова.