ОБИЉЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СТРАДАЊА СРБА У ГОРЊИМ МАГАШИЋИМА

Glavna slika

Прислуживањем свијећа и полагањем цвијећа на Спомен крст данас је на Братуначком гробљу обиљежено 29 година од страдања осморо српских цивила из села Горњи Магашићи. За тај злочин, који су починили припадници муслиманских снага из Сребренице, још нико није одговарао.

Од осам убијених мјештана шест су биле жене, међу којима и трудница Љиљана Илић.

-Овај предмет налази се у Суду БиХ и требало је да буде донесена одлука до краја 2015.године. Међутим, поступајући тужилац у Тужилаштву БиХ Един Муратбеговић, у јануару 2019.године, донио је наредбу о обустављању истраге због наводног недостатка доказа. Наводно ће се наставити истрага за паљење и уништавање српске имовине, изјавила је новинарима предсједница Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Радојка Филиповић која је истакла да је Тужилаштво БиХ одбило приговор ове организације на обустављање истраге наводећи да је неоснован.

Породице жртава из Горњих Магашића огорчене су на неправду правосудних институција БиХ, јер за злочин који је почињен у том селу над цивилима нико није одговарао.