ОДРЖАНА 5. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Glavna slika

У Братунцу је данас одржана 5. редовна сједница Скупштине општине на којој су  присуствовала 24 од укупно 25 одборника. Одборници су на овом засједању размотрили и  подржали 16 тачака дневног реда.

На данашњој сједници одборници су изгласали нове симболе општине Братунац, којима су замјењени предходни, а нови симболи ће ступити на снагу 8 дана од објављивања Службеног билтена општине. Аутор симбола је проф. Драгомир Ацовић, најпризнатији српски хералдичар и аутор, између осталог симбола Републике Српске, Београда, Бања Луке и Крагујевца. Аутор је изабран на међународном конкурсу који је расписала Општина Братунац.

Највећу подршку одборника добио је Приједлог одлуке о субвенционисању бесплатног превоза ученика на територији општине Братунац, као и Приједлог одлуке о преносу права над непокретностима за потребе изградње Саборног спомен храма „Васкрсења Христовог“ у Братунцу.

Већином гласова одборника усвојен је приједлог одлуке о увођењу еколошке накнаде. Поред тога усвојене су сљедеће тачке дневног реда: Приједлог одлуке о покретању поступка куповине непокретности за потребе изградње Градског гробља у Братунцу, Приједлог одлуке о начину и условима јавне продаје покретних ствари (возила) у својини општине Братунац, Приједлог одлуке о преносу права својине над покретним стварима (опреми) над АД „Градска Чистоћа“ Братунац, Приједлог одлуке о измени и допуни о именовању радних тијела Скупштине општине Братунац, Приједлог одлуке о измени и допуни одлуке о оснивању д.о.о. „Малина-Братунац“, Приједлог рјешења о разрјешењу вд управних одбора, те приједлог разрјешења о именовању вд управних одбора.

У склопу тачке Одборничка питања, начелник општине Братунац Срђан Ранкић, информисао је присутне одборнике да се на подручју ове општине погоршава епидемиолошка ситуација, упозоривши присутне и грађане да се одговорно понашају и поштују превентивне мјере у борби против корона вируса.

Директорица ЈУ „Дом здравља Братунац“ и одборница у локалном парламенту Снежана Стојановић, поздравила је приједлог и апел начелника, рекавши да је током новог таласа вируса корона до сада регистровано 150 особа позитивних на вирус. Стојановићева је, такође, позвала грађане ове општине да се јаве породичном љекару, ако имају било који симптом, који указује на присуство вируса корона.