ПОЧЕТАК РАДА ЦАРИНСКЕ ИСПОСТАВЕ НА МОСТУ БРАТОЉУБ

Glavna slika

Поводом почетка рада Царинске испоставе на локацији Граничног прелаза Братунац (Нови мост), начелник општине Лазар Продановић, одржао је данас састанак са помоћником директора Сектора за царине, Владимиром Драгичевићем, шефом Одсјека за царинске послове Регионалног центра Тузла, Зораном Гајићем и шефом Царинске испоставе Братунац, Александром Перићем.

Разговарано је о потенцијалима рада нове царинске испоставе и развоју који ће она донијети овој локалној заједници.

"Општина Братунац је код Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине иницирала почетак рада Царинске испоставе на новом мосту Братољуб, чије ће отварање повећати фреквенцију теретног саобраћаја и промет робе на овом подручју, што ће значајно допринијети расту прихода, али и повећњу броја запослених у општини Братунац" рекао је Продановић. Истакао је да ће отварање овог царинског терминала убрзати процес изградње обилазнице, али и изградње бесцаринске зоне код овог моста, на чему општина интезивно ради.

"Ово ће омогућити бржи привредни раст Средњег Подриња" рекао је Продановић.

Како су истакли у Управи за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине, Царински реферат Гранични прелаз Братунац - Нови мост, почиње обављати послове из своје надлежности у вези са међународним друмским саобраћајем преко Граничног прелаза Братунац (Нови мост).

Новоизграђени мост "Братољуб" , између Братунца и Љубовије, на граници између Босне и Херцеговине и Србије, заједнички гранични прелаз и царински терминал Босне и Херцеговине и Србије су званично пуштени у функцију у новембру 2021. године за међународни промет путника. Управа за индиректно опорезивање БиХ је изградила заједнички прелаз, а Влада Републике Српске приступне саобраћајнице.