ПОЗДРАВИМО НАШУ ЗАСТАВУ!

Glavna slika

Дан српског јединства, слободе и националне заставе биће обиљежен сутра на Тргу Милоша Обилића у Братунцу, са почетком од 12 часова. Тим поводом начелник је позвао суграђане да се прикључе обиљежавању овог празника, јер сматра да само јединствени можемо  послати снажне поруке.

-Братунчани поштују своје претке и историју. Овај датум ћемо прославити са много поноса, љубави и поштовања према свима који су дали животе протеклих вијекова, за српску државу и српски народ, желећи само једно - да живимо слободни, поручио је начелник Ранкић. 

Он је оцијенио да  Република Српска и Србија имају одличну сарадњу и да  се она не огледа  само кроз обиљежавање важних датума из наше историје, већ кроз реализацију различитих пројеката којима Србија директно помаже Републици Српској.

Подсјећамо, Република Српска и Србија 15. септембра обиљежавају заједнички празник - Дан српског јединства, слободе и националне заставе, у знак сјећања на дан када је у Првом свјетском рату 1918. године пробијен Солунски фронт.

Циљ успостављања новог празника јесте прије свега оснаживање јединства између српског народа у Србији и Српској, али и јачање култа националне заставе.

Гдје се вије српска застава, ту је српство. За претке и потомство, за прошлу и будућу славу, развијмо тробојку!

 

Видимо се сутра!