ПРЕДСТАВНИЦИ ШВАЈЦАРСКЕ КОМПАНИЈЕ LUKOWA РАЗГОВАРАЛИ СА ХЛАДЊАЧАРИМА И ОТКУПЉИВАЧИМА ЈАГОДИЧАСТОГ ВОЋА ИЗ ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Glavna slika

Представници швајцарске компаније Lukowa, која послује у Србији и бави се прерадом и конзервисањем воћа и поврћа, посјетили су данас општину Братунац и том приликом разговарали са хладњачарима и откупљивачима јагодичастог воћа са подручја ове општине.

На састанку, коме је присуствовао и начелник Лазар Продановић, представљен је рад ове компаније и разговарано је о модалитетима сарадње и уласка на наше тржиште, у коме виде велики потенцијал у даљем развоју пословања. Представници компаније су изјавили да имају намјеру да се дугорочно позиционирају на нашем тржишту у погледу откупа јагодичастог воћа, првенствено малине и да у том смислу траже сталне партнере који ће моћи да их прате у пословању.

Хладњачари који су присуствовали састанку изнијели су проблеме са којима се суочавају, везане за откуп јагодичастог воћа, а неки од њих већ су исказали интересовање за сарадњу са овом компанијом.

Компанија Lukowa бави се откупом и прерадом воћа и поврћа. Тренутно има 3 производне јединице и 10 изнајмљених хладњача у Републици Србији. Запошљава око 300 радника и једна је од највећих извозника смрзнутог воћа и поврћа у овој држави. Како истичу из ове компаније, њихова успјешност је последица тога што имају директне уговоре са клијентима, без посредника, што им омогућава да дају најбољу цијену на тржишту.

Начелник Лазар Продановић, захвалио је представницима компаније на исказаном интересовању за ово тржиште, те очекује, да ће у будућности остварити успјешну сарадњу са откупљивачима јагодичастог воћа са овог подручја, која ће наравно уживати подршку локалне самоуправе.