РАДНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА "УРБИС ЦЕНТРА" БАЊА ЛУКА

Glavna slika

Представници фирме за планирање, пројектовање и консалтинг "Урбис центар" д.о.о. Бања Лука данас су одржали састанак са начелником општине Лазаром Продановићем и руководством Одјељења за просторно удређење и стамбено-комуналне послове општине Братунац.

Тема састанка била је израда измјене дијела Регулационог плана насељеног мјеста Братунац, на локалитету "Циглана" и ОШ "Вук Караџић" Братунац.

- Постојеће Градско гробље у Братунцу је скоро попуњено. Ускоро ћемо имати проблем везан са сахрањивање покојника. Због тога, покренули смо поступак измјене дијела Регулационог плана на локалитету "Циглана" на основу Одлуке донесене од стране Скупштине општине Братунац, која је и одредила локацију за ново градско гробље. Такође, имамо проблем и са ограниченим просторним капацитетом Јавне установе за предшколско васпитање и образовање "Радост" Братунац. Потребно је направити нови објекат вртића, који ће имати потенцијал да прими сву дјецу која желе да похађају ову установу. Прва фаза реализације тог пројекта подразумјева измјену дијела регулационог плана на локалитету ОШ "Вук Караџић" на којем је планирана изградња новог вртића. Представници "Урбис центра" су нам обећали да ће тражене измјене бити завршене у року од мјесец дана - рекао је Продановић.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Радован Петровић изјавио је да је са представницима "Урбис центра" разговарано и о изради новог Регулационог плана градског подручја општине Братунац. У питању је велики и скуп пројекат о коме је потребно додатно разговарати и обезбједити средства у буџету. Надамо се да ћемо у догледно вријеме успјети да реализујемо ову идеју и да донесемо нови регулациони план, којим бисмо избјегли доста проблема са којима се данас суочавамо - изјавио је Петровић.