„Расад засади – здраво се храни“

Glavna slika

Данас је у дворишту вртића „Радост“ Братунац, Удружење грађана СуперУ уз подршку ОСЦЕ канцеларије Сребреница обрадовало малишане акцијом сађења вертикалне баште. Уз подршку Расадника „Нешковић“ и малишана из УГ СуперУ, засађене су саднице зелене салате, блитве, роткве, спанаћа и лука које ће надаље малишани вртића „Радост“ заједно са својим васпитачицама његовати и убрати плодове свог рада.

Идеја за ову активност настала је у току пројекта „Еко-млади Братунца“ које је УГ СуперУ спроводило током јула, августа и септембра. Током активности пројекта, повећала се мотивисаност дјеце да учествују у волонтерским акцијама поготово оним које се односе на екологију. 

- С обзиром да је вртић „Радост“ дио пројекта „Предшколске установе пријатељи правилне исхране“, дошли смо на идеју да нове просторије вртића у ОШ „Вук Караџић“ оплеменимо вертикалним баштама које ће малишани надаље његовати. Поред дружења са малишанима вртића, учесници су имали прилику да уче о правилној садњи али и даљој бризи о овим повртним културама, изјавила је Уна Зечић, предсједница УГ СуперУ.