РЕАЛИЗОВАНА ИДЕЈА МЛАДИХ - ПОСТАВЉЕНЕ ПАРКОВСКЕ КЛУПЕ У БРАТУНЦУ

Glavna slika

У оквиру пројекта "Млади лидери у заједници" који имплементира УЖ "Форум жена" Братунац, данас су у Братунцу постављене парковске клупе у близини Градског стадиона и дјечијег игралишта.

Драгана Ђурић активисткиња УЖ "Форум жена" Братунац и координатор на пројекту "Млади лидери у заједници" каже да је око 60 младих људи из пет локалних заједница, учествовало на различитим активностима, а једна од њих је и "Моћ подршке вршњака из заједнице друштвено одговорним процесима".

"У оквиру радионица млади су дефинисали по једну друштвено одговорну акцију. У Братунцу млади су одлучили да поставе парковске клупе у близини Градског игралишта и дјечијег игралишта. У Власеници је то набавка вртешке са сједалицама и оградицом за дјечије обданиште ,,Први кораци” , у Милићима ће бити реконструисан терен за одбојку на пијеску у Зворнику то је регистрација Омладинске организације и у Калесији постављање двије парковске клупе на шеталишту и у непосредној близини омладинске организације "Трик" - истакла је Ђурићева.

Млади Братунца, окупљени у Омладинском клубу од многих идеја које су имали, одабрали су управо постављање парковских клупа - каже Вук Милановић, члан Омладинског клуба у Братунцу.

"Имали смо много идеја, али смо на крају ипак одлучили да су клупе најбољи избор. Сматрамо да мале ствари унапређују живот у заједници. У нашем Омладинском клубу имамо 20 чланова и поред ове активности имали неколико едукативних, што нам омогућава да се више укључимо у живот локалне заједнице " - рекао је Милановић.

Валентина Млађеновић, члан Омладинског клуба Братунац, активисткиња је већ двије године.

“Што се тиче самог активизма и волонтирања, то је моја тренутно најбоља одлука зато што поред знања у школи, неформално знање које добијамо на радионицама је непроцјењиво. Апеловала бих на грађане да чувамо ове клупе које смо поставили, јер ово је све наше, заједничко. Вољела бих када би се грађани више активирали јер јако је лијеп осјећај када нешто урадите за град у којем живите" - нагласила је Валентина.

Маја Давидовић, службеник за информисање и односе с јавношћу општине Братунац , похвалила је рад невладиног сектора на подручју општине.

“Желим да похвалим дјеловање невладиног сектора на подручју општине Братунац, а што се тиче овог пројекта ради се о једној лијепој и позитивној причи која ће спојити све генерације. Посебно ме радује што су креатори ове идеје млади људи. Ово је њихов начин борбе за бољу општину и бољу будућност. Поносни смо што имамо овакву омладину " - оцијенила је Давидовићева.

Тијана Зечић из Одјељења за просторно уређење и стамбено - комуналне послове у општини Братунац напомиње да Општина Братунац подржава пројекте невладиних организација и додаје да овакви пројекти чине локалну заједницу љепшом и урбанијом.

“Заиста се надам да ће бити још оваквих идеја за које су заслужни млади људи, и које ће унаприједити нашу општину" - појаснила је Тијана Зечић.

Пројекат "Млади лидери у заједници" УЖ "Форум жена" Братунац реализује од 01. фебруара до 30. јуна 2022. године, на подручју пет локалних заједница : Братунац, Милићи, Власеница, Калесија и Зворник.

Активности пројекта “Млади лидери у заједници” реализују се захваљујуци Босниа анд Херзеговина Ресилиенце Инитативе (БХРИ) пројекту којег имплементира ИОМ, а финансира Аустријска развојна сарадња.

 

Извор: Radio Magic