СЕМИНАР "СУВА ПЛАНИНА - НЕОТКРИВЕНА МЕСТА СРБИЈЕ"

Glavna slika

Туристичка организација општине Гаџин Хан, у протеклој седмици, организовала је тродневни семинар на тему "Сува планина - неоткривена места Србије". Тродневни семинар обухватио је стручну презентацију потенцијала и потреба да се заштити Сува планина као специјални резерват природе. Предавачи су били еминентни стручњаци из Републике Србије.

На позив организатора, семинару су присуствовали начелник општине Братунац Лазар Продановић и најбољи ученици завршних разреда Средњошколског центра Братунац: Николина Мијатовић, Крстивоје Пајић, Андријана Живковић, Борис Вељанчић и Стефан Баричанин. Семинару су присуствовали и Радован Петковић и Сара Продановић.

Током кратког боравка, начелник се састао са министром без портфеља задуженим за унапређење развоја недовољно развијених општина Новицом Тончевим и министром без портфеља задуженим за координацију активности и мјера у области односа Републике Србије са дијаспором Ђорђем Милићевићем. Разговарано је о стварању одрживих туристичких дестинација кроз изградњу инфраструктуре која ће омогућити туристима да уживају у природним љепотама, али исто тако да их не наруше. Акценат разговора је стављен на балансирање измађу туристичке активности и заштите природе.

Начелник се састао и са предсједником општине Гаџин Хан Милисавом Филиповићем. Том приликом договорено је потписивање меморандума о сарадњи и братимљење општина Братунац и Гаџин Хан. Начелник Продановић захвалио je на позиву и срдачној добродошлици учесницима семинара, а домаћини су обећали узвратну посјету општини Братунац.