СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЗАТРАЖИЛА ИНФОРМАЦИЈЕ О СТАТУСУ ПОКРЕНУТИХ КРИВИЧНИХ ПРИЈАВА ПРОТИВ СРЂАНА РАНКИЋА

Glavna slika

-На 13. редовној сједници, одржаној дана 30.05.2023. године, Скупштина општине Братунац донијела је Закључак, којим је обавезала Предсједника скупштине, да Министарству унутрашњих послова Републике Српске - Полицијској станици Братунац и надлежном тужилаштву, упути захтјев за достављање информација о статусу покренутих кривичних пријава против опозваног начелника општине Срђана Ранкића.

-Подсјећамо, општина Братунац је против Срђана Ранкића, поднијела кривичне пријаве због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења из члана 315. Кривичног законика и кривично дјело несавјестан рад у служби из члана 322. КЗ.

-Ријеч је о предметима склапања незаконитих уговора између општине Братунац, коју је заступао опозвани начелник и фирми д.о.о. "ECO PRODUCT" Сребреница и д.о.о. " MILRAD Group" Братунац, којима су дате у закуп непокретности општине Братунац супротно прописма који регулишу питање давања у закуп земљишта и објеката у власништву и посједу општине Братунац.

-Предмет кривичне пријаве, о којој ће се затражити информација о фази поступка је и Уговор о поклону закључен са подгоричком фирмом д.о.о. "Oprema Liv", којим је буџет општине Братунац оштећен за износ од 3.300 еура на име трошкова превоза, монтаже и шпедиције мобилијара за три гарнитуре дјечијег игралишта, које никада нису испоручене општини, те набавка, испорука, изградња и уградња намјештаја у просторијама новог објекта општинске управе Братунац.

-Имајући у виду да је наведеним уговорима и радњама значајно оштећен буџет општине Братунац, неопходно је затражити информације од надлежних органа у којој фази су покренути кривични поступци против одговорног лица, а након пријема информација о истом, заинтересована јавност ће бити благовремено обавјештена.