"СРБИ ЗА СРБЕ" ПОНОВО ПОМАЖЕ ВИШЕЧЛАНОЈ ПОРОДИЦИ У БРАТУНЦУ

Glavna slika

Хуманитарна организација "Срби за Србе" поново је у општини Братунац, гдје помаже изградњу куће за породицу са четворо дјеце.

Начелник општине др Лазар Продановић, састао се са представницима ове организације, који су боравили у Братунцу поводом освештавања куће породице Илић, која је направљена захваљујући њиховој помоћи.

Марко Маунага, члан ове организације, рекао је да организација расте у Републици Српској, гдје помаже породицама са четворо и више дјеце. Фондација дјелује у Братунцу од 2016. године и до сада су пружили помоћ за пет породица са територије ове општине. Организација се финансира путем донација, те се надају одзиву и помоћи општине Братунац и локалних привредних субјеката у том погледу.

Начелник Продановић захвалио се представницима фондације који су посјетили нашу општину и који су препознали потребу да се помогне вишечланим породицама. Обећао је, да ће општина Братунац одвојити средства за помоћ овој организацији.

Половином августа у плану је и одржавање хуманитарног турнира у одбојци, на којем ће се прикупљати средства за финансирање организације "Срби за Србе".