СВЕ СПРЕМНО ЗА МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ, ПРИВРЕДЕ И ТУРИЗМА У БРАТУНЦУ

Glavna slika

Приводе се крају финалне припреме за 16. Међународни сајам пољопривреде, привреде и туризма под називом „Дани Малине 2024“ који се ове године одржава 14-15 јуна 2024 године у спортској дворани у Братунцу.

Церемонија свечаног отварања заказана је за петак 14. јуна са почетком у 11:30 часова, а церемонији ће присуствовати представници Владе Републике Српске као и други бројни гости и званице.

За посјетиоце овогодишњег сајма поред рекордног броја излагача, приређена је богата гастро понуда уз дегустацију јела и пића из Средњег Подриња и Бирча, вриједне робне награде као и други садржаји који су дефинисани програмом.

По први пут ове године у сарадњи са Подручном Привредном комором из Бијељине биће одржана регионална конференција на тему „Интеграција регионалне туристичке понуде и развој локалних производа, Семберија, Бирач и Мајевица“. Конференција ће се одржати у сајмској дворани након церемоније свечаног отварања. Учесници конференције биће представници Владе Републике РС, Универзитета и академских институција, локалних заједница и други.

Поред изложбеног дијела сајма, посјетиоци и гости ове манифестације имаће прилику да посјете два гастро такмичења и то, избор најбољег колача од малине, као и такмичење у спремању котлића које ће се одржати на Рајској плажи. Такође биће приређена изложба ликовног стваралаштва ученика основних и средњих школа из Братунца као и маскенбал у коме ће учествовати малишани дјечијег вртића „Радост“ Братунац, затим избор најбољег произвођача малине, најљепшег дворишта и балкона. За посјетиоце сајма излагачи су обезбједили вриједне робне награде.

Изузетно богат и садржајан викенд за Братунчане и све госте нашег града је пред нама, а организатори гарантују добру организацију коју неће покварити ни евентуално лоши временски услови.

Петак, 14. Јун од 11:30, Спортска дворана Братунац, добродошли!