СВЕЧАНО ОБИЉЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БРАТУНАЦ

Glavna slika

Поводом 25.септембра – Дана општине Братунац данас је у Дому културе одржана свечана сједница Скупштине општине на којој су уручена општинска признања и награде институцијама, колективима и појединцима, који су допринијели развоју и афирмацији ове локалне заједнице. Програм свечаног обиљежавања обогаћен је наступом братуначког културно-умјетничког друштва „Мост“  и видео записом о општини Братунац.

Начелник општине Срђан Ранкић истакао је у обраћању гостима и награђенима да је данас приказана већина пројеката, који су реализовани у овој општини у протеклих девет мјесеци.

-Наш циљ је да се  настави континуитет градње, развоја, добрих идеја и пројеката и да Братунац учинимо бољим мјестом за живот. Реализовали смо приоритетне активности, као што су проширење капацитета дјечијег вртића, бесплатан превоз за ђаке, уређење јавних површина, уређење градског и приградских дијелова града, те још много тога, рекао је Ранкић најављујући да је сљедећи корак економско оснаживање Братунца и отварање нових радних мјеста.

-Прије два дана потписао сам уговор са представником компаније из Србије за изградњу првог производног погона у слободној зони Братунац. Овом сарадњом започињемо планиране активности, о којима смо говорили у протеклом периоду. Циљ нам је да доведемо што више инвеститора и самим тим омогућимо послове за што већи број становника  општине Братунац, као и становника сусједних општина са обје стране ријеке Дрине, нагласио је начелник Ранкић. Додао је да отварање моста „Братољуб“ и покретарње бесцаринске зоне наговјештава нову епоху за Братунац, јер ће ова општина постати центар економског развоја средњег Подриња, а улагања домаћих и страних инвеститора подстицај привреди, пољопривреди и туризму.

-Планове морамо имати, али не смијемо заборавити да покажемо поштовање према онима, који на најбољи начин помажу и промовишу нашу општину, а данас смо ту да им одамо јавно признање и захвалност за све што су учинили и чине за нашу општину. Искрено сам вам захвалан, јер  ваш успјех је и мој успјех, закључио  је  начелник општине Братунац Срђан Ранкић  обраћајући се присутнима на свечаној сједници Скупштине општине, на којој је лично уручио општинска  признања и награде додијељене поводом Дана општине.

Највише признање „Плакету“ општине, у име његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског господина Хризостома, примио је архијерејски намјесник сребреничко-подрињски, протојереј ставрофор Душан Спасојевић, који је истакао да Српска православна црква живи са својим народом, заједно чувајући православну традицију, национални идентитет и културно насљеђе. Он је пренио благослов од митрополита Хризостома, који се захвалио на овом високом одликовању.

Командант Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Милорад Крајшумовић истакао је у обраћању након преузимања „Плакете“ општине Братунац да у потпуности свјестан да је признање лакше добити, него га носити.

-Ово ваше признање нам пуно значи. Ово нам је надахнуће и подстрек за будући рад, али и обавеза да истрајемо у нашим намјерама и останемо на правом путу, како би били достојни представници предака и били на понос наших потомака, рекао је Крајшумовић оцијенивши да је признањем, које је добио овај пук, отворено ново поглавље сарадње са Општином Братунац које ће у наредним годинама бити све плодоносније. 

-Младост и енергија коју сам овдје видио увјерава да ће општина Братунац и њени становници ићи путем напретка, оцијенио је Крајшумовић.

Подсјећајући на овогодишњу прославу Видовдана – Дана Војске Републике Српске у манастиру Свете Тројице у Сасама, он је изразио велику захвалност  за подршку овој манифестацији.

-Ви сте нас са радошћу дочекали драги Братунчани а Трећи пјешадијски пук и његови припадници су доказали да достојно његују нашу традицију, али и вриједности, које стреме напретку и будућности, нагласио је Крајшумовић.

Поводом Дана општине Братунац начелник Срђан Ранкић уручио је укупно 22 новчане награде најуспјешнијим студентима. На основу Јавног позива за додјелу награда, прворангирани студенти од прве до пете године награђени су са 200 КМ, а остали су добили награде у износу 100 КМ. 

Након свечане сједнице Скупштине општине Братунац за госте и награђене припремљена је закуска у сали Општине.