У БРАТУНЦУ 53 ОСОБЕ ПОЗИТИВНЕ НА ВИРУС КОРОНА

Glavna slika

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић упознао је данас одборнике да је тренутна епидемиолошка ситуација у овој локалној заједници незадовољавајућа због пораста броја особа које су позитивне на вирус корона. Он је на   5.редовној сједници Скупштине општине, а у склопу тачке Одборничка питања, оцијенио да су подаци о броју заражених особа поражавајући.

-Општински штаб за ванредне ситуације разматраће сутра новонасталу ситуацију на подручју општине Братунац  и у сарадњи са Домом здравља учинићемо све да сачувамо здравље наших грађана, рекао је Ранкић позивајући директорицу Дома здравља Снежану Стојановић да упозна Скупштину са подацима, који потврђују неповољну епидемиолошку ситуацију у овој општини.

Она је навела да је у Дому здравља, од почетка новог таласа вируса корона до сада регистровано 150 особа позитивних на тај вирус.

-Према подацима од јутрос, имамо 53 корона позитивне особе, пет хоспитализованих и пет преминулих особа. Прошлог петка тестирана су 24 пацијента, од којих је 19 позитивно, саопштила је Стојановићева истичући да су у групи блажи и средње тежи обољели, углавном вакцинисани пацијенти.

Стога је позвала грађане општине Братунац да се пријаве у Дом здравља и вакцинишу.

-Вакцинација је једна од главних мјера заштите од вируса корона. Имате на располагању све врсте вакцине, која се даје у договору са љекарима Дома здравља, поручила је директорица ове здравствене установе наводећи да је до сада вакцинисане укупно 2 194 особе, те да ће до краја ове седмице бити вакцинисано још више од 300 особа.  

Стојановићева је, такође позвала, грађане ове општине да се јаве породичном љекару, ако имају било који симптом, који указује на присуство вируса корона.

Она је закључила да је, због сузбијања  ширења корона вируса, потребно смањити окупљања на минимум и поштовати  мјеру ношења заштитних маски.