У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ СРБИЈЕ НАЧЕЛНИК РАНКИЋ ПОТПИСАО ПРВИ УГОВОР ЗА ИЗГРАДЊУ ПРОИЗВОДНОГ ПОГОНА У СЛОБОДОЈ ЗОНИ БРАТУНАЦ

Glavna slika

Традиционална манифестација „Дани Српске у Србији“, коју организује Представништво Републике Српске у Србији по девети пут, почела је данас у Београду, а биће завршена  наредне седмице у Новом Саду. Отварању овогодишње манифестације присуствовао је начелник општине Братунац Срђан Ранкић, који је својом презентацијом представио ову општину.

Ранкић је представљајући општину Братунац промовисао инвестициони потенцијал будуће пословне зоне, као и привредне и туристичке потенцијале. Начелник је истакао да ова манифестација пружа могућност размјене мишљења, ставова и идеја, те да је учешће у истој добра прилика за стицање нових знања, али и сарадње са инвеститорима.

-Најзначајнија активност је уговор који сам потписао са представником компаније из Србије за изградњу првог производног погона у слободној зони Братунац. Овом сарадњом започињемо планиране активности о којима смо говорили у протеклом периоду. Циљ нам је да доведемо што више инвеститора и самим тим омогућимо послове за што већи број становника општине Братунац, као и становника сусједних општина са обје стране ријеке Дрине, оцијенио је начелник Ранкић.

Традиционална манифестација „ Дани Српске у Србији“ од посебног је значаја, јер њом се у седам дана сажму сви програми и програмске активности, који се спроводе због подстицања укупне сарадње Српске и Србије. У оквиру ове манифестације одржана је конференција „Инвестициони потенцијали Републике Српске“ , на којој су учествовали представници Влада Српске и Србије, представници Привредних комора Српске и Србије, као и представници преко 40 компанија, које су заинтересоване да инвестирају у Српску.