BRATUNAC: U NAJAVI REALIZACIJA PROJEKATA VEZANIH ZA RAZVOJ PRIVREDE, POLjOPRIVREDE, TURIZMA I INFRASTRUKTURE

Glavna slika

Dr Ingrid Macdonald, rezidentna koordinatorka Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini, sastala se danas sa načelnikom opštine Bratunac Srđanom Rankićem. Na sastanku su razgovarali o razvojnim planovima lokalne zajednice za naredni period.

Dr Ingrid Macdonald, rezidentna koordinatorka Ujedinjenih nacija u BiH, upoznala je načelnika Rankića sa novim okvirom održivog razvoja, koji je potpisan između BiH i UN-a, a koji sadrži nekoliko okvira vezanih za ekonomski razvoj zasnovan na razvoju privrede, poljoprivrede, turizma, zelene energije, energetske efikasnosti, socijalne zaštite, uprave, ljudskih prava i drugo.

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, izrazio je zahvalnost zbog današnje posjete, rekavši da već može najaviti apliciranje sa projektima koji su spremni, a tiču se razvoja privrede u industrijskoj zoni, razvoja poljoprivrede i turizma, energetske efikasnosti javnih ustanova, podrške poljoprivrednim proizvođačima sa posebnim osvrtom na štetu koja je pričinjena tokom elementarnih nepogoda i razvoj infrastrukture opštine i mjesnih zajednica. On je najavio i podršku nevladinim organizacijama, koje djeluju na području opštine Bratunac, a rade na razvoju lokalne zajednice.

U narednom periodu dr Ingrid Macdonald, rezidentna koordinatorka Ujedinjenih nacija u BiH dostaviće Opštini Bratunac okvirni sporazum o održivom razvoju, a nakon toga Opština će dostaviti svoje projekte vezane za razvoj privrede, poljoprivrede, turizma i infrastrukture.