BRATUNAC UZ POMOĆ SRBIJE I SRPSKE IDE NAPRIJED: VELIKA ZAINTERESOVANOST INVESTITORA ZA SLOBODNU ZONU

Glavna slika

Konferencijom u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu, završena je manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", gdje je predstavljena mogućnost investiranja u industrijsku i slobodnu zonu Bratunac. 

Načelnik je održao odvojene sastanke sa predstavnicima pet kompanija iz Srbije i Srpske koji su izrazili zainteresovanost da investiraju u Bratunac. 

-Protekle sedmice smo u Beogradu potpisali memorandum o razumijevanju sa kompanijom čije je matično sjedište u Republici Srbiji, a koja je zainteresovana da otvori svoj proizvodni pogon u slobodnoj zoni na teritoriji opštine Bratunac. Danas smo u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu potpisali još jedan memorandum o razumijevanju i to je druga kompanija sa kojom smo dogovorili da počnu poslovanje u slobodnoj zoni u Bratuncu, rekao je načelnik Rankić.

On je istakao da značajan broj predstavništva iz Srbije ima svoje poslovanje u FBiH, a ne u Republici Srpakoj, te je ispred opštine Bratunac svim privrednim subjektima, koji žele da imaju predstavništvo, obećao besplatan poslovni prostor u Bratuncu, gdje mogu da izvrše registraciju svog predstavništva za teritoriju Republike Srpske i BiH, napomenuvši da se ne radi o velikim troškovima za opštinu Bratunac.

-Pored toga imamo sve što bude potrebno, kompletnu logističku podršku, po pitanju pravnih, ekonomskih, notarskih usluga. Beć imamo kancelariju, koju smo otvorili da se pomogne investitorima, koji će doći na našu teritoriju da pokrenu privredne aktivnosti, pojasnio je Rankić. 

Za kraj obraćanja medijima, načelnik je pozvao sve zainteresovane investitore da dođu u Bratunac, kako bi zajednički obišli industrijsku i slobodnu zonu i uvjerili se u mogućnosti i povoljnosti investiranja u Bratunac i Republiku Srpsku.