IZLOŽBA POVODOM OBILjEŽAVANjA 30 GODINA OD VELIKOG STRADANjA SRBA U SREDNjEM PODRINjU I BIRČU

Glavna slika

Danas je na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu otvorena izložba na kojoj je predstavljena retrospektiva stradanja srpskog naroda u srednjem Podrinju i Birču.

Izložba je postavljena u okviru programa sutrašnjeg centralnog komemorativnog skupa, povodom obilježavanja 30 godina od velikog srpskog stradanja u okolini Srebrenice i Bratunca na Petrovdan 1992. godine i u znak sjećanja na sve Srbe srednjeg Podrinja, koje su ubili pripadnici tzv. Armije BiH u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Posebnu pažnju posjetiocima današnje izložbe privukli su likovni radovi učenika osnovnih i srednjih škola.

Nakon otvaranja izložbe, načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić, uručili su diplome i novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola za likovno i literarno stvaralaštvo, koje je bilo dio današnje izložbe.

Načelnik Rankić, istakao je u izjavi za medije da se ovogodišnje obilježavanje stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču razlikuje po mnogo čemu, ali posebno izdvaja uključenost mladih. On je naglasio da je sa đacima održan istorijski čas na temu stradanja srpskog naroda na ovim prostorima, te da su putem javnog konkursa odabrani najbolji likovni i literarni radovi, koji su predstavljeni na današnjoj izložbi.

Za kraj, načelnik Rankić i načelnik Grujičić, pozvali su sve građane da u što većem broju dođu na sutrašnje obilježavanje i odaju poštu svim nevino stradalim Srbima.