MINISTAR ĆORIĆ I NAČELNIK RANKIĆ RAZGOVARALI O RJEŠENjIMA PUTNE INFRASTRUKTURE DO NOVOG MOSTA

Glavna slika

Ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić posjetio je danas Bratunac, gdje je sa načelnikom ove opštine Srđanom Rankićem razgovarao o predstojećem otvaranju graničnog prelaza kod novoizgrađenog mosta "Bratoljub“ i putnoj infrastrukturi na teritoriji ove lokalne zajednice. 

-Otvaranjem mosta dolazi do promjene režima saobraćaja, zbog veće frekvencije samog saobraćaja na području opštine Bratunac. Mi smo, sa pozicije Republike Srpske, uradili sve što je potrebno za pristupne puteve graničnom prelazu, a sada ćemo morati da rješavamo problem putne infrastrukture, zbog  obima prometa saobraćaja, izjavio je novinarima ministar Ćorić. Dodao je da je na današnjem sastanku razgovarano i o rješenjima, koje kandiduje lokalna zajednica.

-Siguran sam da je ovo rješenje, koje je predočio načelnik opštine, najidealnije za stanovnike, ali i za učesnike u saobraćaju. Ono neće doprinijeti samo boljem, nego i bezbjednijem prometu saobraćaja, ocijenio je Ćorić i istakao da je stim u vezi, danas razgovarao sa Rankićem i o rehabilitaciji putnog pravca od Konjević Polja do mosta „Bratoljub“ i izgradnji dvije kružne raskrsnice.

On je naglasio da je dio sredstava za tu namjenu planiran i da će biti obezbijeđena  dodatna sredstva, kako bi se na najbolji način riješila putna komunikacija do graničnog prelaza i mosta, uključujući i izgradnju obilaznice.

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić ocijenio je današnji sastanak uspješnim.

-Sve što smo dogovorili, ministar je evidentirao. Radićemo na tome da u što skorije vrijeme riješimo bitna pitanja, koja se tiču putne infrastrukture na teritoriji opštine Bratunac, poručio je Rankić.

On je, obraćajući se novinarima poslije sastanka sa ministrom Ćorićem, najavio otvaranje novog graničnog prelaza „Bratoljub“ do kraja septembra, kao i promjenu kategorizacije puta Konjević Polje – Bratunac.

-To je sada magistralni put i potrebno je uraditi određene rekonstrukcije. Razgovarali smo danas i o obilaznici, koja je hitna i prijeko potrebna da bi se izbjegao teretni saobraćaj kroz grad. U okviru te obilaznice, koja je već isprojektovana, predviđene su dvije kružne raskrsnice, rekao je Rankić.

Nakon sastanka, ministar Ćorić i načelnik Rankić obišli su novoizgrađeni most "Bratoljub".