NAČELNIK BRATUNACA ODRŽAO OBEĆANjE-OD SEPTEMBRA PROŠIRENjE KAPACITETA DJEČIJEG VRTIĆA

Glavna slika

Prije dva mjeseca, načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, obećao je proširenje kapaciteta dječijeg vrtića „Radost“. Tada je rekao da je plan da se tokom ljeta izvrši adaptacija prostorija u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, kako bi iste bile namijenjene prijemu predškolaca i kako bi sva djeca iz Bratunca imala mogućnost da krenu u vrtić već u septembru.

U bratunačkoj OŠ „Vuk Karadžić“ ovih dana počeli su radovi na realizacija projekta adaptacije prostorija. Načelnik je nakon današnjeg obilaska radova istakao da pripreme za septembar teku po planu i da će nove prostorije biti uređene u skladu sa potrebama mališana.

-Drago mi je što smo ispoštovali vremenski rok, što se tiče početka projekta, tako da očekujemo da sve bude spremno do septembra, kako bi svi mališani iz Bratunca konačno bili ravnopravni. Godinama unazad postoji potreba za proširenjem kapaciteta dječijeg vrtića, jer roditelji prijavljuju mnogo više djece od predviđenog broja. Pored toga što ćemo obezbijediti prostorije za vrtić, planirano je da se okreče i osvježe sve ostale učionice i prostorije, kao i uređenje školskog dvorišta i da se mališanima obezbijedi prostor za igru na otvorenom, rekao je Rankić.

Bratunački načelnik ocijenio je da je rješenje ovog problema jedan od najvažnijih prioriteta za ovaj grad.

-Proširenje kapaciteta je nužno dok se ne izvrši izgradnja novog vrtića, koji će biti smješten na površini pored OŠ „Vuk Karadžić“. Još za vrijeme političke kampanje, kada sam predstavljao svoj program ljudima iz Bratunca, a dok još uvijek nisam obavljao ovu funkciju, isticao sam da je potrebno riješiti ovaj problem i drago mi je što smo već za kratko vrijeme napravili nekoliko koraka naprijed, istakao je načelnik Rankić.

Dječiji vrtić „Radost“ počeo je sa radom 1981. godine. Objekat je polumontažnog tipa i djelimično je renoviran 2007. godine. To je jedina institucija u Bratuncu koja se bavi vaspitanjem i obrazovanjem djece od prve godine života do školskog uzrasta.