OBAVJEŠTENjE ZA GRAĐANE POVODOM ODRŽAVANjA OPŠTIH IZBORA U SRBIJI

Glavna slika

U Srednjoškolskom centru u Bratuncu u nedjelju, 3. aprila, biće otvoreno biračko mjesto na kojem će svi građani koji su se prethodno prijavili iz ove i susjednih opština, a koji imaju dvojno državljanstvo, BiH i Srbije, moći da glasaju za izbore u Srbiji.

Biračko mjesto biće otvoreno od 7.00 do 20.00 časova, a glasačima je potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države.

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, istakao je da je ove godine u Bratuncu veliko interesovanje građana koji žele da ostvare svoje glasačko pravo baš u ovoj opštini.

-Za glasanje je prijavljeno preko 400 građana koji žele da ostvare svoje biračko pravo u Bratuncu. Kako nas svakodnevno posjećuju građani koji nisu stigli da popune svoje zahtjeve za glasanje u inostranstvu, mi smo odlučili da za sve one koji su prijavljeni na nekom od biračkih mjesta u opštini Ljubovija (Republika Srbija), obezbjedimo besplatan prevoz, kako bi i oni ostvarili svoje biračko pravo. Građani kojima je potreban prevoz, mogu se javiti našim aktivistima, koji će ih dočekati ispred Srednjoškolskog centra u Bratuncu, pojasnio je Rankić.

Rankić je pozvao stanovnike Bratunca i Republike Srpske, koji imaju državljanstvo Srbije i BiH, da izađu na izbore, 3. aprila i podrže Srpsku naprednu stranku i predsjednika Aleksandra Vučića.