OBAVJEŠTENjE ZA MLADE BRAČNE PAROVE

S ciljem provođenja dodatnih pronalitetnih mjera i aktivnosti u populacionoj politici RS,Ministarstvo porodice,omladine i sporta planira realizaciju projekta“Izgradnja stambenih jedinica za mlade bračne parove i samohrane roditelje u Republici Srpskoj“.

Ministarstvo porodice,omladine i sporta je prepoznalo značaj poboljšanja demografske slike Republike Srpske,imajući u vidu da mladi obrazovani ljudi često bez mnogo razmišljanja napuštaju svoje sredine tražeći trećerazredne poslovne pozicije u zemljama Zapada,kao i da u sve poznijim godinama zasnivaju porodice.Projektima podsticanja mladih lica da zasnuju porodice u što ranijim godinama,te da svojim obrazovnim kapacitetima jačaju svoje sredine,ovo ministarstvo je prepoznalo potrebu ulaganja u ovu oblast.

S tim u vezi, Opština Bratunac ima obavezu da napravi bazu podataka mladih bračnih parova do 35 godina života ( minimalno jedan od supružnika ) i samohranih roditelja koji nemaju riješeno stambeno pitanje kako bi te podatke blagovremeno dostavili Ministarstvu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u kancelariju br.23 ,kao i na tel:056/420-371 ili elektronski na e-mail:oljacucic@gmail.com

ŠEF ODSJEKA ZA DRUŠTVENE DJELATNOSTI

Olja Čučić,dipl.ecc. s.r.