OBILjEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA POSEBNIM POTREBAMA

Glavna slika

Danas se širom svijeta obilježava Međunarodni dan osoba sa posebnim potreba. Tim povodom, članovi Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine "Leptir" upriličili su druženje na koje su pozvali i načelnika opštine Bratunac, Srđana Rankića.

Rankić je izrazio zahvalnost zbog poziva, rekavši da će se uvijek rado odazvati pozivu ovog udruženja, te da će im i dalje pružati svu nesebičnu podršku. On je pohvalio rad Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine "Leptir", ocijenivši da su kroz razna takmičenja, radionice i druge aktivnosti ova djeca postala zapažena u društvu i da je to od velike važnosti za jednu lokalnu zajednicu.

Prigodnom druženju prisustvovali su i roditelji djece, koji su sa načelnikom podijelili dugogodišnja iskustva stečena u udruženju "Leptir", a nakon toga zajednički su pogledali petominutni video u kome su predstavljene aktivnosti i druženje mališana. 

Načelnik je članovima udruženja čestitao predstojeće novogodišnje praznike i uručio poklone, a zatim su i mališani obradovali poklonima načelnika Rankića. 

Za kraj, predsjednica Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine "Leptir", Željka Katanić, izrazila je zahvalnost zbog posjete načelnika. 

- Zahvalni smo zbog posjete i dobre saradnje sa gospodinom Rankićem. Nažalost u prethodnih dvadeset godina naše udruženje nije imalo podršku bivšeg načelnika opštine. Izuzetna nam je čast što danas imamo priliku da po prvi put ugostimo načelnika opštine Bratunac u našim prostorijama. 

Udruženje "Leptir" djeluje kao jedina organizacija ove vrste na području regije Birač. Ovo udruženje okuplja djecu i omladinu svih vrsta hendikepa. Djeca i mladi su starosne dobi od 5 do 35 godina, a trenutno udruženje broji 276 članova.