ODRŽAN KNjIŽEVNI ČAS

Glavna slika

U Bratuncu danas je održan književni čas i druženje  učenika viših razreda sa poznatim bratunačkim pjesnikom Vojinom Ostojićem. Književni čas organizovan  je u okviru kampanje  Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske pod nazivom „Čitajmo zajedno da ne ostanemo bez riječi“. Ovu aktivnost sprovode nastavnici srpskog jezika, u saradnji sa bratunačkim bibliotekarima, a sa ciljem popularizacije čitanja književnosti i književnika, te izgradnje književne publike. 

- Veoma je značajno da u eri savremene tehnologije sačuvamo kulturu čitanja i slobodno vrijeme provodimo uz knjigu jer, s knjigom lakše rastemo i koračamo kroz život i čitajući spoznajemo prave vrijednosti, rekla je nastavnica srpskog jezika Suzana Živković.

Njena koleginica Snježana Popić istakla je da je povezivanje kulture i obrazovanja neizostavan proces.

- Samo na taj način možemo da njegujemo književnu publiku i gradimo buduće književnike, poručila je Popićeva.

Nastavnice srpskog jezika iz ove škole pozvale su učenike da se vrate knjizi i štivu koje im odgovara, jer knjiga je najbolji prijatelj. 

Djeca su bila oduševljena druženjem sa pjesnikom Vojinom Ostojićem, kome su poručili:

 „U školi nas uče da je čitanje putovanje bez kraja. Dugo, vječno putovanje na kojem postajemo blaži, pametniji, puniji ljubavi i čovječnosti. Često nas napominju da nam je obavezna karta za to magično putovanje zapravo knjiga. Ovom prilikom želimo da Vam se zahvalimo za svaku poklonjenu „kartu“. Čast nam je bilo upoznati Vas i nadamo se da će nam nam još dugo Vaše knjige biti karte za čarobna putovanja!“