ODRŽAN PRIJEM ZA RODITELjE NOVOROĐENČADI (29.03.2024.G.)

Glavna slika

Danas je načelnik Opštine dr Lazar Prodanović organizovao  svečani prijem za mlade bračne parove koji su u prethodnom periodu postali roditelji novorođenčadi,podnijeli zahtjeve i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć za rođenje djeteta,a sve u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima,načinu i postupku raspodjele sredstava za stimulisanje nataliteta na području opštine Bratunac.

Rješenja o jednokratnoj novčanoj pomoći  danas su uručena   18 bračnih parova koji su u prethodna tri mjeseca postali roditelji.

Pet majki je dobilo iznose od 500 KM za rođenje prvog djeteta,šest majki iznose od 700 KM za rođenje drugog djeteta,4 majke iznose od 1.000 KM za rođenje trećeg djeteta,2 majke iznose od 1.000 KM za rođenje četvrtog djeteta i jedna majka iznos od 2000 KM za rođenje blizanaca,četvrtog i petog djeteta.

Opština Bratunac će i u narednom periodu nastaviti da izdvaja značajna sredstva za ovu namjenu,kao i da raznim mehanizmima podržava mlade bračne parove i stimuliše ih  da ostaju na prostoru naše opštine.

 

NAJMLAĐIM SUGRAĐANIMA ŽELIMO DOBRODOŠLICU, A SVIM RODITELjIMA UPUĆUJEMO NAJSRDAČNIJE ČESTITKE !