ODRŽAN SASTANAK SA PRIVREDNICIMA

Glavna slika

Danas je u Skupštinskoj sali opštine Bratunac, održan sastanak načelnika dr Lazara Prodanovića sa dijelom privrednika, koji posluju na području naše opštine. Tema razgovora bila je stanje u oblasti privrede, saradnja privrednika i lokalne vlasti, načini i modeli za unapređenje iste, problemi sa kojima se privreda suočava u svakodnevnom poslovanju, primjedbe na rad lokalne samouprave i dr.

Načelnik je istakao, da dosadašnja saradnja sa privrednim subjektima nije bila na zavidnom nivou, ali da će se to u budućnosti promjeniti. Zahvalio je svima koji su doprinijeli da bratunačko šetalište dobije izgled kakav danas ima, a posebno firmama "Petroprijekt" i "Progres", koje su uzele najviše učešća u uređenju šetališta. Informisao je prisutne o projektima koji se realizuju, izgradnji trotoara, ulica, planu utopljavanja zgrada, te o fazi realizacije projekta industrijske i slobodne zone.

Zaključci sastanka:

-Unaprijediti saradnju opštinske uprave i privrednika sa područja opštine. Predložena je ideja formiranja Privrednog savjeta, koga bi činili predstavnici privrednih subjekata i koji bi nastupao kao savjetodavno tijelo.

-Fokusirati se na 1. jul, kada se planira obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i Birča. Omogućiti zaposlenima da taj dan prisustvuju pomenu .

-U budućnosti, uključiti privrednike u javne događaje, kao što su Sajam poljoprivrede, privrede i turizma "Dani maline", Drinsku regatu, tradicionalni vašar "Makivije"...

-Raditi na povećanju socijalne, društvene odgovornost privrednika, kako bismo svi zajedno radili na razvoju naše opštine.

-Uključiti privrednike u izradu Strategije razvoja opštine. Organizovati javnu raspravu na tu temu.

-Privrednicu su obećali finansijsku pomoć pri nabavci 3 aparata, koja su potrebna Domu zdravlja Bratunac i to centrifuga za laboratoriju, aparat za elektrolite, holter krvnog pritiska.

-Za mjesec dana, dogovoreno je organizovanje još jednog sastanka privrednika i lokalne vlasti, u proširenom sastavu, na kome će se konkretnije razgovarati o zaključcima današnjeg sastanka i o načinu realizacije istih.