ODRŽANA 5. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BRATUNAC

Glavna slika

U Bratuncu je danas održana 5. redovna sjednica Skupštine opštine na kojoj su  prisustvovala 24 od ukupno 25 odbornika. Odbornici su na ovom zasjedanju razmotrili i  podržali 16 tačaka dnevnog reda.

Na današnjoj sjednici odbornici su izglasali nove simbole opštine Bratunac, kojima su zamjenjeni predhodni, a novi simboli će stupiti na snagu 8 dana od objavljivanja Službenog biltena opštine. Autor simbola je prof. Dragomir Acović, najpriznatiji srpski heraldičar i autor, između ostalog simbola Republike Srpske, Beograda, Banja Luke i Kragujevca. Autor je izabran na međunarodnom konkursu koji je raspisala Opština Bratunac.

Najveću podršku odbornika dobio je Prijedlog odluke o subvencionisanju besplatnog prevoza učenika na teritoriji opštine Bratunac, kao i Prijedlog odluke o prenosu prava nad nepokretnostima za potrebe izgradnje Sabornog spomen hrama „Vaskrsenja Hristovog“ u Bratuncu.

Većinom glasova odbornika usvojen je prijedlog odluke o uvođenju ekološke naknade. Pored toga usvojene su sljedeće tačke dnevnog reda: Prijedlog odluke o pokretanju postupka kupovine nepokretnosti za potrebe izgradnje Gradskog groblja u Bratuncu, Prijedlog odluke o načinu i uslovima javne prodaje pokretnih stvari (vozila) u svojini opštine Bratunac, Prijedlog odluke o prenosu prava svojine nad pokretnim stvarima (opremi) nad AD „Gradska Čistoća“ Bratunac, Prijedlog odluke o izmeni i dopuni o imenovanju radnih tijela Skupštine opštine Bratunac, Prijedlog odluke o izmeni i dopuni odluke o osnivanju d.o.o. „Malina-Bratunac“, Prijedlog rješenja o razrješenju vd upravnih odbora, te prijedlog razrješenja o imenovanju vd upravnih odbora.

U sklopu tačke Odbornička pitanja, načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, informisao je prisutne odbornike da se na području ove opštine pogoršava epidemiološka situacija, upozorivši prisutne i građane da se odgovorno ponašaju i poštuju preventivne mjere u borbi protiv korona virusa.

Direktorica JU „Dom zdravlja Bratunac“ i odbornica u lokalnom parlamentu Snežana Stojanović, pozdravila je prijedlog i apel načelnika, rekavši da je tokom novog talasa virusa korona do sada registrovano 150 osoba pozitivnih na virus. Stojanovićeva je, takođe, pozvala građane ove opštine da se jave porodičnom ljekaru, ako imaju bilo koji simptom, koji ukazuje na prisustvo virusa korona.