ODRŽANO TAKMIČENjE U OKVIRU MANIFESTACIJE "MIHOLjSKI SUSRETI SELA"

Glavna slika

U ljubovijskom selu Vrhpolje, danas je održan centralni dio manifestacije "Miholjski susreti sela", koji je obuhvatio takmičenje u malom fudbalu, individualna takmičenja u raznovrsnim disciplinama i etno izložbu "Stari zanati".

Manifestaciju su zvanično otvorili predsjednik opštine Ljubovija Milan Jovanović i načelnici opština Bratunac i Srebrenica, Lazar Prodanović i Mladen Grujičić.

Po prvi put, učešće u takmičenju su uzeli stanovnici susjednih opština iz Republike Srpske, i to, na poziv organizatora, žitelji bratunačkog sela Kravica i srebreničkog sela Zalazje.

- Obradovao nas je poziv susjedne opštine Ljubovija, da stanovnici Kravice učestvuju na jednoj ovakvoj manifestaciji. Rado smo se odazvali pozivu i napravili dobru ekipu. Ovakvi događaji učvršćuju veze našeg naroda sa dve strane rijeke Drine i nadamo se da će ih u budućnosti biti više. Manifestacija je jako dobro osmišljena i očekujem da će još više dobiti na promociji i masovnosti. Opština Bratunac će se rado odazvati pozivu i sledeće godine, možda i sa nekoliko više formiranih ekipa - rekao je Prodanović.

Takmičarski dio manifestacije obuhvatio je takmičenje u malom fudbalu, te učešće u pojedinačnim disciplinama, skok udalj iz mjesta, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje klipka, obaranje ruke, nadvlačenje konopca, šah.

Pažnju publike, naravno, najviše je privuklo igranje malog fudbala, u kome je pobjedu odnijela srebrenička ekipa. Naša ekipa osvojila je treće mjesto i ovim putem želimo da čestitamo našim momcima na učešću i dobroj igri.

U okviru manifestacije, organizovana je izložba "Stari zanati" koja nam je predstavila ručne radove članica lokalnih udruženja žena i razna jela etno trpeze.